Home : Stiri : 2005-06-25
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Parintele Mina Dobzeu face precizari despre Daniel Corogeanu

25.06.2005, Vaslui, RO - Ziua.ro Afisari: 3566   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Parintele Arhimandrit Mina Dobzeu, consilier misionar al Episcopiei Husilor, cel care i-a intocmit scrisoarea de recomandare pentru a fi preot lui Daniel Corogeanu, a dezvaluit circumstantele in care a facut acest gest. "Eu nu i-am fost duhovnic lui Corogeanu. Eu eram consilier misionar. Oricare candidat la preotie, asa cum a fost si el, a trecut mai intai pe la Episcopul Ioachim, pentru examinare, pentru cercetare si apoi, intotdeauna ca si atunci, candidatul a fost trimis la mine, pentru marturisire. L-am spovedit si dupa aceea i-am dat o adeverinta, exact la fel cum le-am dat si altora, cum ca este apt de preotie. Daca era cu probleme psihice, eu nu aveam de unde sa stiu, pentru ca nu am fost si nu sunt psiholog", a declarat parintele Mina Dobzeu. Preotul a mai precizat ca a fost la manastirea din Tanacu chiar acum o luna pentru a-i duce lui Corogeanu un pachet de carti. "Am fost acolo si lucrurile pe care le-am gasit am incercat sa le indrept. I-am spus ca are un program de slujbe foarte incarcat, ca se roaga noaptea intr-un mod nefiresc. Nu mi-a dat ascultare. Orice ziceam, el tot la ideile lui fixe ramanea", a spus parintele.

In 2004, la o intalnirea cu toti monahii zonei, la Moreni, Corogeanu si-a dat pentru prima oara, "arama pe fata", sustine Mina Dobzeu. "Acolo, el ne-a infruntat pe toti. Tot ceea ce spunea Preasfintitul Ioachim si alti arhierei era respins cu cele mai vehemente cuvinte. Atunci, toti am fost de parere ca el nu este sanatos la cap. Eu i-am spus asa: parinte Daniel, mata sa gandesti mai mult si sa vorbesti mai putin! Dar degeaba, tot el comenta cel mai insistent", a relatat preotul Dobzeu. (Rompres)
Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
09.06.2013 Peste 1200 de tineri din Episc...
Sambata, 8 iunie, a avut loc la Satu Mare cea de-a sasea editie a Intalnirii Eparhiale a Tinerului G... citeste »

19.06.2013 Biserica Greco-Catolica solici...
In dimineata zilei de 19 iunie, Preafericirea Sa Cardinalul Lucian Muresan, liderul Bisericii Greco-... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3772210