Home : Stiri : 2003-10-15
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Comunicat AGRU: Ce se intampla acum, nu s-a intamplat nici in 1948

15.10.2003, Sieu, MM - Greco-Catolica.org Afisari: 4309   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Asociatia Generala a Romanilor Uniti
Greco-Catolici AGRU Bucuresti
Str. Bogdan Voda Nr.6 S.1
Tel/fax. 224 82 73 mob. 0721 743658
Nr.90/10.10

Fotografiile alaturate au fost luate la Sieu dupa ce trupe de mascati chemate de preotul ortodox din localitate au batut bine 5 credinciosi greco-catolici care nu mai ieseau din biserica fosta greco-catolica, pe care o revendicau si care statea nefolosita de peste 4 ani. Unul dintre ei, tata a 5 copii caruia mascatii au interzis in primele ore sa i se acorde ajutor, a ramas in coma aproape 80 de ore.

Dubla barbarie! Zeci de luptatori sa bata cu salbaticie 5 oameni inofensivi si sa distruga obiecte de cult ale unei biserici oficiale. Priviti statuia Sfintei Fecioare, a carei cununa de stele a devenit steagul Uniunii Europene: are mainile rupte. Priviti statuia Sfantului Anton de Padova, decapitata. Priviti crucifixul, aruncat in noroi. Toate acestea s-au intamplat intr-o tara ai carui politicieni se bat cu pumnii in piept ca sunt crestini. Si toata aceasta barbarie a fost infaptuita la cererea unui slujitor al unui cult crestin.

Vinovat este in primul rand parohul ortodox, Vasile Magdau, fruntas PSD, care prin declaratii false si incitari la violenta a generat comportamentul inuman al trupelor de mascati. De remarcat ca, satenii, nu l-au urmat, dandu-i in felul lor o lectie de civilizatie si spirit crestin.

Vinovat este si Ministrul Culturii si Cultelor care a trimis o adresa prin care atribuia (cu ce drept?)definitiv lacasul respectiv bisericii ortodoxe pentru a fi transformat in muzeu religios. Documentul a fost folosit de parohul ortodox pentru a modifica in 2002 intabularea biserici de pe numele bisericii unite pe cel al bisericii ortodoxe. La fel a procedat dl. Ministru si cu celelalte biserici de lemn maramuresene revendicate de greco-catolici. Apoi, a plecat la Vatican, ca sa se laude cu medierea pe care o face pentru aplanarea tensiunilor intre cele doua comunitati, greco-catolica si ortodoxa.

Transcrierea ilegala a lacasului de cult, fara acte de proprietate, lucru pe care autoritatile comuniste nu au indraznit sa-l faca, a inceput sa devina o practica curenta a democratiei noastre originale. Asa s-a intamplat si la Mihalt, in timpul desfasurarii procesului de revendicare. Intelegem ca atunci cand este vorba de greco-catolici, in Romania nu exista nici lege, nici mila.

Presedinte,
Dr.ing. Laurentiu Horia Moisin

© Greco-Catolica.org
Comentarii
24.03.2008 rusine de pacifist
Sa va fie rusine derbedeilor
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
10.11.2013 Institutii ale Statului Roman ...
In urma interventiei mai multor institutii ale Statului Roman pentru a pune piedici executarii une... citeste »

19.06.2013 Biserica Greco-Catolica solici...
In dimineata zilei de 19 iunie, Preafericirea Sa Cardinalul Lucian Muresan, liderul Bisericii Greco-... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3771583