Home : Stiri : 2005-06-03
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Navarro Valls ramane purtator de cuvant al Vaticanului

03.06.2005, Vatican, VA - Ziua.ro Afisari: 2958   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Joaquin Navarro Valls, directorul Biroului de Presa al Sfantului Scaun, va ghida relatiile cu mass-media si in timpul pontificatului lui Benedict al XVI lea. Astfel, intr-un interviu acordat revistei "Secolo d'Italia", spaniolul a declarat ca, in ziua de dupa alegerea sa la tronul Sfantului Apostol Pavel, Benedict al XVI-lea i-a solicitat sa desfasoare activitatea de purtator de cuvant si pentru Sanctitatea Sa. Daca a avut ezitari? "Nu este usor sa spui nu unui Papa, raspunde Valls, indiferent care ar fi numele acestuia". Una dintre persoanele cele mai apropiate ale Papei Ioan Paul al II-lea NavarroValls a fost acuzat, in timpul agravarii starii de sanatate a lui Wojtyla, de a nu fi spus intotdeauna adevarul. Intrebat ce parere are fata de aceste acuzatii, spaniolul sustine "Nu am mintit niciodata. Adevarul este complex si, intrucat reprezinta o chestiune de natura etica, depinde de constiinta fiecaruia ce parte a adevarului intelege sa o faca cunoscuta. Ce lucruri este oportun sa le faci cunoscute marelui public si ce nu. In cazul in care temele aveau o dimensiune publica, le-am adus intotdeuana la cunostinta opiniei publice".

In cursul zilei de ieri, comentand psalmii biblici, Papa Benedict al XVI-lea a invitat crestinii, cu ocazia audientei generale, sa urmeze cuvantul Sfintei Evanghelii, evitand sa se lase amagiti de mirajele bogatiei, puterii sau prestigiului, adesea "istrumente de zdrobitoare asuprire a celorlalti". "Puterea si bogatia nu sunt valori superioare", i-a avertizat Papa pe cei aproximativ 25.000 de pelerini reuniti in Piata San Pietro, intrucat "nu raspund setei profunde din inima omului". Singura cale pentru a da o dimensiune superioara vietii noastre si a trai intru Hristos, "singurul lucru care ne poate face cu adevarat liberi" a evidentiat Suveranul Pontif, este "a ne deschide inimile catre semenii nostri".

Corespondenta din Roma de la Claudia STANILA

Alte articole asociate cu acest articol pe categorii:

Categoria: Vatican
Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
15.06.2013 Scrisoare deschisa catre Biser...
Scrisoarea alaturata a fost trimisa de pr. Cristian Sabau, rectorul Seminarului Teologic Greco-Catol... citeste »

14.11.2014 Greco-catolic catre greco-cato...
Zilele acestei campanii electorale au scos la iveala aspecte pe care orice om rational si de buna cr... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3772134