Home : Stiri : 2005-06-02
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

13 ani ostatici ai regimului terorist transnistrean

02.06.2005, Transnistria - Ziua.ro Afisari: 2748   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Rudele romanilor Andrei Ivantoc si Tudor Petrov Popa cer ajutorul lui Traian Basescu

Azi se implinesc 4575 de zile de cand romanii Andrei Ivantoc si Tudor Petrov Popa sunt incarcerati ilegal de regimul terorist de la Tiraspol. Tot azi se implineste un an de cand patriotul roman Alexandru Lesco a fost eliberat din temnitele transnistrene, dupa 12 ani de detentie pentru "vina" de a fi roman. Andrei Ivantoc si Tudor Petrov Popa, raman in continuare ostatici pentru ca in anii '90 s-au impotrivit agresiunii grupului separatist pro-rus de la Tiraspol comisa impotriva Republicii Moldova. Andrei Ivantoc si Tudor Petrov Popa asteapta in continuare o interventie a statului roman pentru eliberarea lor. Aceasta interventie este ceruta, intr-un strigat disperat de ajutor, si de sotia patriotului roman Andrei Ivantoc, Eudochia, care prin paginile ZIUA adreseaza un apel la presedintele Traian Basescu pentru eliberarea celor doi romani.

Prizonierii romani din Tiraspol Evdochia Ivantoc afirma in crisoarea adresata presedintelui Basescu: "Avem toata increderea in Dumneavoastra si stim ca nu uitati nici pentru o clipa de marea problema a Transnistriei si credem ca doriti sa apropiati si de noi clipa fericita a adevarului si reintalnirii. Credem ca sunteti gata sa aplicati toate fortele conducerii Romaniei pentru rezolvarea definitiva a acestui caz si eliberarea lui Andrei si Tudor. Am privit la actiunile Romaniei in cazul jurnalistilor si am inteles ca ati facut un gest enorm si cu multa demnitate. Pentru noi, sperantele sunt si mai mari, deoarece Andrei si Tudor nu sunt arestati in Irak, ci in Republica Moldova.

Va implor, ajutati-ne sa ii eliberam!" (G.D.)
Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
28.11.2013 Biserici greco-catolice recupe...
Nota: daca aveti date despre o biserica greco-catolica dupa Revolutie va rugam sa postati un comenta... citeste »

28.11.2013 Retrocedarea bisericii greco-c...
Dupa 65 de ani, duminica, 8 septembrie, 2013, s-a celebrat prima Sfanta Liturghie greco-catolica in ... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3772270