Home : Stiri : 2012-11-28
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Biserica din Sarsig (BH) a fost retrocedata

28.11.2012, Sarsig, BH - Greco-Catolica.org Afisari: 4927   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Biserica greco-catolica Sarsig, BH
Biserica greco-catolica Sarsig, BH

Data de 28 decembrie, a.c. a fost o zi istorica pentru comuitatea greco-catolica din Sarsig, care a intrat pentru prima data, dupa 64 de ani, în biserica din sat construita de stramosii lor.

Dupa mai bine de 7 ani de procese pe la Suceava, Bucuresti si naveta permanenta a dosarelor între Marghita si Oradea dreptatea a iesit învingatoare, putându-se celebra din nou Sf. Liturghie greco-catolica în biserica.

În momentul punerii în posesie a bisericii parohiale partea ortodoxa a ales sa nu fie prezenta. În lipsa lor, executorul judecatoresc a facut predarea imobilului partii greco-catolice, partea ortodoxa fiind anuntata prin afisarea procesului verbal si al programului religios al parohiei greco-catolice pe usa exterioara a bisericii.

Ca în fiecare alta parte, Biserica Greco-Catolica propune celebrarea alternativa, refuzata în mod sistematic de Biserica Ortodoxa si de reprezentantii ei. Subliniem ca nu dorim sa scoatem afara din biserica pe credinciosii ortodocsi. Credem ca este posibil ca cele doua comunitati (greco-catolica si ortodoxa) sa celebreze alternativ în aceeasi biserica si avem atâtea exemple care confirma acest lucru.

Multumim bunului Dumnezeu pentru taria credintei. Desi am fost obligati ca timp de 8 ani sa celebram Sfintele Taine într-o capela credinta a ramas puternica si speranta intrarii în biserica a fost asemenea. Speram ca sa putem merge în continuare pe calea întelegerii spre mântuirea sufletului.

Pr. Florin Ghiulai,
Paroh al Parohiei Sarsig

Sursa: egco.ro

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
27.06.2013 Biserica Greco-Catolica protes...
Biserica Greco-Catolica a inaintat un protest oficial pe data de 27 iunie presedintelui Senatului, d... citeste »

14.11.2014 Greco-catolic catre greco-cato...
Zilele acestei campanii electorale au scos la iveala aspecte pe care orice om rational si de buna cr... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3773817