Home : Stiri : 2006-11-09
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Protest prin rugaciune in fata Bisericii "Sfantul Gheorghe"

09.11.2006, Oradea, BH - Greco-Catolica.org Afisari: 9547   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Studenti teologi greco-catolici rugandu-se in jurul bisericii seminarului greco-catolic din Oradea
Studenti teologi greco-catolici rugandu-se in jurul bisericii seminarului greco-catolic din Oradea

Ieri, in zi sfanta de sarbatoare, aproximativ 50 de studenti de la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea, insotiti de preoti care locuiesc si activeaza in cadrul Seminarului, s-au rugat, mai bine de jumatate de ora, in fata bisericii "Sfantul Gheorghe", in speranta ca acest lacas de cult va reveni cultului greco-catolic.

Ei vor proceda la fel si in zilele urmatoare, in fata Episcopiei ortodoxe si a Prefecturii judetului Bihor.

Reprezentantii cultului greco-catolic au lansat un ultimatum conducerii Episcopiei ortodoxe de a retroceda biserica pana luni, 13 noiembrie.

"Nu dorim sa sfidam pe nimeni prin aceasta actiune, nici sa instigam la acte de violenta, ci sa le amintim fratilor ortodocsi si opiniei publice ca existam, ca sunt tineri in acest Seminar care au anumite necesitati ce nu pot fi ignorate permanent. De ani de zile ne inghesuim in capele provizorii, incercand sa improvizam formarea liturgico-spirituala pentru seminaristii nostri", a explicat pr. Cristian Sabau, rectorul Serminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea.

Indignarea lor este cu atat mai mare cu cat la intalnirea propusa de Episcopia Greco-Catolica, din partea ortodoxa a venit o singura persoana, care le-a cerut o amanare, iar la cea de-a doua intalnire s-a prezentat tot un laic, facand imposibila orice discutie directa cu preotii parohiei ortodoxe.

La randul sau, Florian Jula, purtatorul de cuvant al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, s-a aratat indignat de solicitarea ortodocsilor de a construi o alta biserica ortodoxa in curtea Seminarului Greco-Catolic.

"La una din intalniri, ne-au solicitat sa-i lasam sa construiasca o alta biserica in curtea Seminarului. Nu putem permite insa ca o biserica ortodoxa sa fie construita in curtea Seminarului Greco-Catolic", a aratat Florian Jula.

Cert este ca reprezentantii acestui cult au lansat un ultimatum conducerii Episcopiei ortodoxe de a retroceda biserica pana luni, 13 noiembrie. In caz contrar, credinciosii greco-catolici sunt hotarati sa reintre in posesia bisericii, fara acordul celeilalte parti.

Anca Marinescu

Sursa: Protest prin rugaciune in fata Bisericii "Sfantul Gheorghe" (Crisana)

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
31.05.2013 Interviu despre posedare, exor...
Sambata, 1 iunie, incepand cu orele 19:00, va avea loc la Manastirea Greco-Catolica "Adormirea Mai... citeste »

04.06.2013 Sinodul Bisericii Greco-Catoli...
Proiectul de lege 253/2013 initiat de deputatul si vicepresedintele PDL Ioan Oltean impotriva Bi... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3771418