Home : Stiri : 2006-11-14
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Un nou termen pentru retrocedarea Bisericii "Sfantul Gheorghe"

14.11.2006, Oradea, BH - Crisana.ro Afisari: 9415   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail

Intr-un comunicat remis pe adresa redactiei noastre de catre Episcopia Greco-Catolica de Oradea, se arata ca, desi, ieri, a expirat ultimatumul acordat conducerii Episcopiei Ortodoxe a Oradiei, Bihorului si Salajului de a retroceda Biserica "Sfantul Gheorghe" din Oradea, acest lucru nu s-a realizat.

"Avand in vedere situatia existenta la nivelul Episcopiei Ortodoxe, care urmeaza sa aiba un nou episcop, intelegand ca orice raspuns la ultimatumul nostru ar fi putut fi interpretat diferit, putand avea consecinte asupra procesului de alegere a noului episcop, suntem de acord ca sa acordam un nou termen partii ortodoxe pentru retrocedarea bisericii Seminarului greco-catolic.

Totusi, astazi, 14 noiembrie, vom depune actiunea in justitie in vederea recuperarii bisericii.

Am evitat pana acum sa ne adresam justitiei, tocmai din dorinta de a oferi o sansa dialogului.

Dupa 17 ani, se pare ca acest dialog este folosit de partea ortodoxa doar pentru tergiversari. Nu ne dorim ca si in Oradea, la fel ca in Satu Mare, parohia ortodoxa sa fie evacuata de catre organele abilitate. Credem in puterea de intelepciune a conducerii episcopiei ortodoxe", se arata in comunicat.

Reprezentantii Episcopiei Greco-Catolice de Oradea sunt hotarati sa ramana fermi in ceea ce priveste dorinta de a primi cat mai repede cu putinta lacasul de cult.

"Intelegand nevoile momentane ale Episcopiei Ortodoxe, am dori ca, dupa luna ianuarie, si partea ortodoxa sa inteleaga nevoile noastre", se mai arata in comunicat.

Reamintim cititorilor nostri ca saptamana trecuta, in Ziua sfintilor arhangheli Mihail si Gavriil, aproximativ 50 de studenti, de la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea, insotiti de preoti care locuiesc si activeaza in cadrul Seminarului, s-au rugat in fata bisericii "Sfantul Gheorghe", in speranta ca acest lacas de cult va reveni cultului greco-catolic.

Anca Marinescu

Sursa: Un nou termen pentru retrocedarea Bisericii "Sfantul Gheorghe" (Crisana)


Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
04.06.2013 Sinodul Bisericii Greco-Catoli...
Proiectul de lege 253/2013 initiat de deputatul si vicepresedintele PDL Ioan Oltean impotriva Bi... citeste »

28.11.2013 Biserica din Sarsig (BH) a fos...
Data de 28 decembrie, a.c. a fost o zi istorica pentru comuitatea greco-catolica din Sarsig, care a ... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3771394