Home : Stiri : 2010-05-24
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Comunicat: Episcopia Greco-Catolica de Oradea ia pozitie fata de presiunile asupra justitiei ale Bisericii Ortodoxe Romane

24.05.2010, Oradea - Greco-Catolica.org Afisari: 6711   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Biserica Seminarului Greco-Catolic Oradea
Biserica Seminarului Greco-Catolic Oradea

Episcopia Greco-Catolica Oradea
24 Mai 2010

COMUNICAT
Inalta Curte de Casatie si Justitie se va pronunta in cazul dosarului Bisericii Seminarului Greco-Catolic, Oradea

Pe data de 25 mai 2010, Inalta Curte de Casa?ie ?i Justitie se va pronun?a in dosarul privind revenirea la proprietarul de drept a bisericii Seminarului Greco-Catolic din Oradea. Biserica se afla in litigiu intre Episcopia Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Oradea si Parohia Ortodoxa "Sfantul Gheorghe" Oradea deoarece, dupa mai multe intalniri unde s-a incercat un dialog coerent, reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane au refuzat orice solu?ie practica pentru ca seminaristii, elevii, studentii si credinciosii greco-catolici sa poata folosi biserica din incinta propriului seminar.

Considerand recentele afirmatii publice ale unor reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane, ca acestia vor scoate oamenii in strada in cazul in care decizia din 25 mai va fi favorabila greco-catolicilor, Episcopia Greco-Catolica de Oradea isi exprima speranta ca instantele de judecata isi vor face datoria in a judeca acest caz respectand litera legii si nu se vor lasa influentate de amenintarea presiunilor de strada.

Episcopia Greco-Catolica de Oradea face, de asemenea, un apel Bisericii Ortodoxe Romane sa dea dovada de spirit crestin si civic, neinstigand credinciosii ortodocsi la ura interconfesionala si la atitudini antisociale.

Biserica Seminarului Greco-Catolic din Oradea fost construita in anul 1858, iar prin desfiintarea Bisericii Greco-Catolice, in anul 1948, a fost confiscata de regimul comunist si data Bisericii Ortodoxe Romane, in posesia careia se gaseste pana astazi. Biserica este parte din complexul arhitectural al Seminarului.

Biroul de Presa

*  *  *

Sursa: Episcopia Greco-Catolica Oradea

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
28.11.2013 Retrocedarea bisericii greco-c...
Dupa 65 de ani comunitatea greco-catolica din Holod (BH) a intrat în biserica parohiala din lo... citeste »

28.11.2013 Parohia Greco-Catolica din Vin...
În dimineata zilei de 28 noiembrie 2012, Parohia Greco-Catolica din Vintere, judetul Bihor, a ... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3772451