Home : Stiri : 2010-04-24
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Biserica greco-catolica "Sf. Maria Regina Pacii" din Timisoara incendiata intentionat

24.04.2010, Timisoara - Greco-Catolica.org Afisari: 4885   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Biserica Greco-Catolica "Sf. Maria Regina Pacii" din Timisoara incendiata
Biserica Greco-Catolica "Sf. Maria Regina Pacii" din Timisoara incendiata

Persoane necunoscute au dat foc bisericii greco-catolice "Sfanta Maria Regina Pacii" din Timisoara, singurul lacas de cult din vestul tarii deschis 24 din 24 de ore pentru credinciosi. Autorii au turnat benzina pe usa de la intrare, dupa care i-au dat foc.

Incidentul s-a petrecut vineri dimineata, 23 aprilie, cu putin dupa ora 3. Flacarile au cuprins usa de acces in biserica greco-catolica si covoarele de la intrare, focul riscand sa se extinda.

Locatarul unui imobil invecinat a observat flacarile, a sunat la serviciul de urgenta 112, dupa care a sarit sa stinga flacarile, impreuna cu alti doi trecatori.

"Locuiesc vizavi. Ma uitam la un film si dintr-o data am auzit pocnituri. M-am uitat pe geam si toata usa bisericii era in flacari. Am sarit imediat si, impreuna cu un taximetrist si doi trecatori, am reusit sa spargem usa, sa nu se extinda flacarile, ca luase foc deja presul in interior. In biserica era o femeie care se ruga. Era speriata", a aratat unul dintre cei care au intervenit pana la sosirea pompierilor.

Flacarile au cuprins usa si cateva covoare aflate la intrare. Din fericire, interventia prompta a oamenilor a fost salvatoare. Pompierii  au chemat in zona si politia, intrucat au constatat ca este vorba de o actiune intentionata. "Autorii au stropit cu benzina usa de la intrare, dupa care i-au dat foc. Am gasit recipientul cu urme de benzina pe treptele bisericii. Fiind o mana criminala, am chemat criminalistii sa ridice amprente de pe sticla", a spus unul dintre politistii de la Sectia 3.

Anchetatorii incearca acum sa-i identifice pe autori si sa afle de ce acestia au dorit sa incendieze biserica.

Despre biserica

Incepand cu 15 septembrie 2006, in capela bisericii Sfanta Maria Regina Pacii din Timisoara, se desfasoara adoratie euharistica perpetua. 24 de ore din 24, zi si noapte, Isus Euharisticul este adorat, laudat, preamarit si implorat de cei peste 200 de credinciosi inscrisi la acest program de rugaciune.

Portile bisericii sunt deschise nonstop nu doar pentru greco-catolici, ci pentru toti credinciosii care vor sa se roage.

Biserica greco-catolica Sfanta Maria Regina Pacii din Timisoara mai este cunoscuta si pentru ca in cadrul slujbei de sfintire al ei din 25 mai 2008, Mitropolitul Ortodox Nicolae Corneanu s-a impartasit in cadrul Liturghiei greco-catolice.

*  *  *

Articole pe aceasta tema:
Biserica greco-catolica Sfanta Maria Regina Pacii din Timisoara, incercata iar

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
21.11.2013 Cardinalul Lucian Muresan se i...
Eminenta Sa Cardinal Lucian Muresan, Arhiepiscop Major si Intaistatator al Bisericii Romane Unite cu... citeste »

27.06.2013 Biserica Greco-Catolica protes...
Biserica Greco-Catolica a inaintat un protest oficial pe data de 27 iunie presedintelui Senatului, d... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3773834