Home : Stiri : 2009-09-16
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Premierul Emil Boc s-a intalnit cu Papa Benedict

16.09.2009, Vatican - Greco-Catolica.org Afisari: 4720   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Emil Boc in audienta la Papa Benedict XVI
Emil Boc in audienta la Papa Benedict XVI

Premierul Emil Boc, aflat in vizita oficiala in Italia, a fost primit, miercuri, in audienta privata de catre Papa Benedict al XVI-lea.

Conform protocolului, Premierul Romaniei i-a oferit cadou Papei Benedict un vas de sticla albastra cu fir de aur, iar seful Guvernului a primit la randul sau din partea Sfantului Parinte un stilou personalizat.

Audienta privata, care a durat aproximativ zece minute, a avut loc intr-o sala adiacenta a Aulei Paul al VI-lea din Vatican la sfarsitul audientei saptamanale a Papei ce are loc in fiecare miercuri.

Intr-un comunicat transmis ulterior de Guvern se arata ca seful Executivului a multumit Suveranului Pontif pentru sprijinul pe care Biserica Catolica il acorda comunitatilor religioase romanesti din diaspora, in special din Italia.

In acest sens, premierul Emil Boc a aratat ca parohiile romanesti "sunt gazduite cu generozitate" de episcopii si parohii catolice, iar acest sprijin faciliteaza integrarea romanilor care traiesc si muncesc in Italia.

In agenda vizitei Premierului Romaniei in Italia este o programata si o intalnire pe data de 17 septembrie cu Cardinalul Bertone, Secretar de Stat al Sfatnului Scaun.

Intr-o conferinta de presa tinuta inainte de plecarea spre Roma, Premierul Emil Boc a afirmat ca in intalnirile pe care le va avea la Vatican va sublinia determinarea autoritatilor romane si a sa personala, “ca sef al Executivului, de a milita pentru importanta libertatilor religioase in ansamblul drepturilor universale ale omului” si “necesitatea angajarii unui dialog al culturilor si civilizatiilor si de sustinere a crestinismului”.

Intalnirile de la Vatican fac parte din programul vizitei oficiale pe care Premierul Romaniei o face in perioada 16-17 septembrie la invitatia omologului sau italian Silvio Berlusconi.

Pe agenda figureaza, totodata, intalniri cu reprezentanti ai comunitatii romanesti si ai cultelor religioase din Italia.

Emil Boc este insosit in vizita sa in Italia de o delegatie oficiala compusa din Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, Ministrul Economiei, Adriean Videanu, Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, Secretarul de stat Stefania Ferencz si ambasadorul Romaniei pe langa Sfantul Scaun, Marius Lazurca.

Comentarii
18.09.2009 boc e un mincinos ordinar de italianul
am fost la intalnirea cu boc din roma si mie mi-a fost rusine de nerusinarea lui.

cum adica vine el in italia sa trada de urechi autoritatile italiene? de ce nu creaza el locuri de munca in romania pentru romani, nu sa vina la altii in curte sa le spuna ce sa faca.

despre partea cu biserica catolica nici nu mai vorbesc. bine ca felicita biserica catolica ca ii lasa pe ortodocsi sa slujbeasca in bisericile lor, dar in romania guvernul sau nu face nimic sa le dea la greco-catolici bisericile inapoi.

lipsa oricarui respect din partea acestor politicieni romani mai mult rau ne fac aici in italia.

auzi tu, sa vina el in italia sa-i spuna li berlusconi ca el, adica boc, are "toleranta zero pentru infractionalitate". dar de ce nu are toleranta zero in romania? de ce nu o demite pe udrea si ridzi?

greu de inchipui ca nerusinarea unui om poate merge asa de departe.
19.09.2009 salariile profesorilor si anularea tuturor sporurilor din invatamant de Elvira
Foarte rau ca Sanctitatea Sa l-a primit !
Pe noi, profesorii, ne batjocoresc capateniile tarii prin taierea salariilor cu 25-30 % cum nici raposatul Ceausescu n-a indraznit!

Priviti ce ne asteapta, si asta dupa ce au jucat comedia votarii legii pentru marirea cu 50% a salariilor in septembrie 2008 !!!

http://liviumarianpop.blogspot.com/2009/09/toate-sporurile-din-invatamant-anulate.html

http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=117325&st=0&#entry1339479
20.09.2009 @italianul de echo
Va faceti sange rau degeaba pentru ca, oricum, nu rezolvati nimic. Cred ca este clar si pt. dvs., la fel ca pt. toata lumea, ca astia , politicienii nemernici, de toate culorile, nu o sa ne ajute niciodata. Daca , pe noi, greco-catolicii, nu ne-a ajutat nici defunctul pntcd cand a fost la guvernare, atunci sa asteptam sa ne sprijine pedeleii? Poate ca , unii, chiar ar vrea sa ne sprijine sa redobandim ce este al nostru, dar le sant mai dragi voturile gloatei.Totusi, am impresia ca totul se rezuma la mentalitatea gloatei, la usurinta cu care se lasa pervertita de catre cei care au condus, sau conduc statul. Ce calitate morala are acea persoana care s-a nascut si a trait, pana in 1947 , in religia greco-catolica, dupa care a venit statul ateu si l-a facut cu forta ortodox, iar acum, cand are libertatea sa se intoarca la credinta noastra sfanta, nu o face, mai mult , ne considera pe noi eretici, conform laboratorului de intoxicare spirituala a bor.Aici este problema stimate domn, nu in alta parte. Calitatea si moralitatea noastra lasa mult de dorit. Pana fa functiona aceasta diabolica propaganda a bor, vom fi tot asa.
20.11.2009 19.09.2009. salarile profesorolor.....Elvira. de Ioan Marinoiu
Stimata d-na Elvira, va intreb ? Dvs
profesorii, luminatori poporului ce ati facut in 20 de ani,ati stat pe tuse, ati lasat politicieni sa va poarte de grije,politicienii proveniti din nomeculatura secu-comunista, sub aripa protectoare a lui Iliescu Ilici, ei au s-au imbogati, au furat tot ce s-a putut fura. Dvs. intelectuali ati protestat NU. Spre rusinea Dva, ati facut o demonstratie in fata Ambasadei USA din Bucuresti in care nu ati cerut schmbarea guvenului,ati cerut cartele de masa la Cantina Universitatilor. unde v-a fost demnitatea de intelec-
ali??? In loc sa votati pe Ion Ratiu sa intorceti tara la democratia monarhica, forma ce-a mai stabila si mai corecta de guvernaman in care demnitatea omului ar fi fost respecta-ta Dv.intelectuali a-ti votat cu trandafirul Patidele istorice, PNL,PNT, prtide care au faurit Romania Mare,Intregita,cu ajutorul romanilor ardeleni greco-catolici a-ti ignorta istoria, culegeti ce ati semanat.Taca-ti gura d-na profesoara Elvira. si prin Dv,transmit tuturor profesorilor care au tacut si tac, va spne un veteran de razboi indurerat ca voi intelectuali ati adus tara unde este.
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
28.11.2013 Biserici greco-catolice recupe...
Nota: daca aveti date despre o biserica greco-catolica dupa Revolutie va rugam sa postati un comenta... citeste »

15.06.2013 Biserica Seminarului greco-cat...
In dimineata zilei de 14 iunie, orele 10.00, Parohia Ortodoxa "Sfantul Gheorghe" din Oradea a retroc... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3771604