Home : Stiri : 2009-09-16
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Inainte de intalnirea cu Papa, Emil Boc isi ia angajamentul sa apare libertatea religioasa

16.09.2009, Bucuresti, RO - Greco-Catolica.org Afisari: 7118   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Premierul Romaniei Emil Boc
Premierul Romaniei Emil Boc

Intr-o conferinta de presa tinuta pe aeroportul Henri Coanda miercuri dimineata, inainte de plecarea spre Roma, Premierul Romaniei Emil Boc s-a angajat public ca in intalnirile pe care le va avea la Vatican va sustine apararea demnitatii omului si a libertatii religioase.

Premierul Emil Boc efectueaza in perioada 16-17 septembrie o vizita la Roma la invitatia omologului sau italian Silvio Berlusconi.

Cu aceasta ocazie, seful Executivului de la Bucuresti va fi primit, la Vatican, de Papa Benedict al XVI-lea si va avea o intrevedere cu Cardinalul Tarcisio Bertone, Secretar de Stat al Sfantului Scaun.

In cadrul discutiilor pe care Emil Boc le va purta cu liderii de la Vatican va sublinia si determinarea autoritatilor romane si a sa personala in apararea drepturilor omului si a libertatii religioase.

"Atat in cadrul primirii la Sanctitatea Sa, cat si in cadrul intrevederii cu Excelenta Sa, Cardinalul Tarcisio Bertone, voi sublinia determinarea autoritatilor romane si a mea, ca sef al Executivului, de a milita pentru promovarea si apararea demnitatii omului, importanta libertatilor religioase in ansamblul drepturilor universale ale omului, precum si necesitatea angajarii unui dialog al culturilor si civilizatiilor si de sustinere a crestinismului," a afirmat Emil Boc in cadrul conferintei de presa.

Angajamentul Premierului Romaniei vine pe fondul semnalelor deosebit de negative pe care Guvernul Boc le-a transmis lumii intregi in privinta politicii de discriminare si intoleranta religioasa pe care o practica in Romania, in special fata de minoritatea catolica. Amintim aici:
- resuscitarea proiectul de lege 368/2007 initiat de trei deputati PDL, care reprezinta o noua suprimare a Bisericii Greco-Catolice;
- distrugerea bisericii greco-catolice din Sapanta;
- presiunile de la nivel local asupra comunitatii greco-catolice din Budesti sa accepte terenuri care au apartinut victimelor Holocaustului, si nu in ultimul rand,
- reluarea constructiei la blocul de langa Catedrala Romano-Catolica “Sfantul Iosif”.

Comentarii
21.09.2009 constatare de mihai
Din spusele domnului boc trag concluzia ca in aceasta tara drepturile religioase nu sunt respectate desi acest lucru este stipulat in costitutia acestei tari si face parte din principiile europene.Ma mir ca aceasta tara mai este in uniunea europeana si nu acolo unde ar trebui sa fie adica in randul tarilor subdezvoltate si alaturi de fratii lor rusi si sarbi.Exista lege care spune ca toate lacasurile de cult care au apartinut altor religii trebuie retrocedate.Tine cineva cont de aceasta lege?Asta este tara in care traim,si de multe ori ne este rusine ca suntem fii acestui neam.Cum sa se faca dreptate in aceasta tara cand toti politicienii se trag de curea cu autoritatile religioase ortodoxe.Chiar boc este cel care a colaborat cu anania la Cluj pentru a-i aduce voturi lui basescu in campania prezidentiala trecuta.Pe acest om sa ne bazam pe cele ce spune.
16.11.2009 raspund lui Mihai.21.09.2009 de Ioan Marinoiu
Dle. Mihai, in Romania drepturile religioase sunt respectate, sunt prezente toate cultele, cu exceptia cultului greco-catolic. Acesta este tinut sub obroc pentru ca a dat romanilor Scoala Ardeleana, a intors romani la latininitate, la civilizatia apuseana si pentru ca a faurit Romania mare. Lucru nedorit de Moscova, unirea face putere. La fel, lucru nedorit nici de BOR, au fost rupti in anul 1054.

Moscova, care se vrea a fi a treia Roma, care, in numele ortodoxiei greco-slave, doreste sa-si mentina hegemonia asupra tarilor din Balcani. Poporul roman de neam latin fiind, reprezinta o piedeca in calea lor spre Europa rasaritea.

In acest scop rusii au decimat intelectalii romani. Peste o suta de mii au fost ucisi in inchisori si in lagare de exterminare. Asa au desfiintat si Biserica Greco-Catolica.

Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
28.11.2013 Parohia Greco-Catolica din Vin...
În dimineata zilei de 28 noiembrie 2012, Parohia Greco-Catolica din Vintere, judetul Bihor, a ... citeste »

01.12.2014 Aportul comunitatii greco-cato...
Este bine ca intr-o zi ca aceasta, de 1 decembrie, cand serbam Marea Unire de la 1918, sa ne uitam i... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3771367