Home : Stiri : 2009-02-18
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Dupa ce a co-initiat un proiect de lege impotriva Bisericii Greco-Catolice, acelasi deputat PD-L Ioan Olteanu isi supune la vot in plenul Parlamentului propriul numar de telefon

18.02.2009, Bucuresti - Greco-Catolica.org Afisari: 6098   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Deputatul PD-L Ioan Olteanu, co-initiator al legii de suprimare din nou a Bisericii Greco-Catolice, si-a supus propriul telefon la vot in plenul camerelor reunite ale Parlamentului
Deputatul PD-L Ioan Olteanu, co-initiator al legii de suprimare din nou a Bisericii Greco-Catolice, si-a supus propriul telefon la vot in plenul camerelor reunite ale Parlamentului

Dupa ce in 2007, impreuna cu deputatul PD (astazi PD-L) Daniel Buda, a initiat proiectul de lege 368/2007 care legifereaza furtul si crima din 1948 impotriva Bisericii Greco-Catolice cu efect intr-un nou act de suprimare al acestei Biserici Romanesti, acelasi deputat PD-L Ioan Oltean, din pozitia de presedinte de sedinta al plenului Parlamentului din data de 18 februarie 2009, si-a supus la vot propriul telefon mobil ca amendament la legea bugetului.

Farsa a fost pusa la cale de deputatul Mate Andras (UDMR), care a incercat sa demonstreze ca Ioan Oltean conduce neglijent sedinta de adoptare a bugetului de stat pe anul 2009.

Andras a cerut vicepresedintelui Camerei, Ioan Oltean, sa supuna la vot amendamentul "0722, anexa 3-03, pozitia 467", adica numarul de telefon al lui Ioan Oltean, informeaza NewsIn citat de Ziare.com.

Udemeristul nu si-a prezentat amendamentul propriu-zis si nici nu l-a motivat, in conditiile in care toti colegii sai din opozitie care au luat cuvantul si-au motivat pe larg amendamentele. Acest lucru l-a facut pe Oltean, altfel exasperat de lungile expuneri ale parlamentarilor din opozitie, sa-i multumeasca deputatului Mate pentru eficienta. 

Cu toate acestea, farsa lui Mate nu a fost observata de colegi, care i-au respins amendamentul, ca si cum ar fi fost unul serios, cu 83 de voturi "pentru" si 182 de voturi "impotriva".

Ulterior, Mate Andras a cerut cuvantul din nou afirmand: "Nici nu stiti ca tocmai ati supus la vot propriul dumneavoastra numar de telefon. Va multumesc pentru operativitatea cu care conduceti sedinta", i-a spus Mate lui Oltean, pe un ton ironic. "Pozitia 0722 nu exista, iar noi nu mai eram la anexa 3/03, ci la 3/15. In acest caz, eu nici n-as fi avut voie sa intorc dezbaterea la o anexa deja votata", a explicat el, declaratie care l-a descumpanit pe democrat-liberal.

Pedelistul a ramas putin descumpanit, adresandu-se apoi parlamentarilor cu apelativul "Domnule colegi". Ulterior deputatul PNL Andrei Dominic Gerea a luat cuvantul pentru a-si sustine un amendament. "Nu mai facem glume cu telefonul, stati relaxat", i-a spus Gerea lui Oltean.

Mate a explicat pentru citynews.ro ca a recurs la acest gest pentru a dovedi neatentia colegilor. „Am facut acest lucru pentru ca majoritatea care era in sala vota bugetul fara sa tina cont de opozitie. La un moment dat se numarau doar voturile impotriva. Daca eram mai multi din opozitie in sala nici nu se baga de seama”, a declarat deputatul UDMR.

Acelasi deputat PD-L Ioan Oltean a fost acuzat de catre colegii sai liberari ca a falsificat rezultatele votului la un amendament. Detalii despre acest incident in ziare.com.

Alte articole asociate cu acest articol pe categorii:

Categoria: BOR si politica
Comentarii
18.02.2009 Olteanu presedinte... de Alex
Felicitari deputatului UDMR.

Au ajuns toti necioplitii, spagarii, hotii, prostii si imoralii sa conduca aceasta tara. Uitati-va la fata lui. Omul a ajuns din spatele volanului tractorului direct in Parlament, dar nu oriunde, ci pe pozitia de vicepresedinte al Camerei.

Politicieni de acest fel le trebuie la ortodocsi.

Barolomee si Daniele, tot indivizi de astia sa sustineti ca numai asa va prospera tara asta. Rusineeee!!
18.02.2009 olteanu s-a facut de panarama de ovidiu
dupa tampenia cu proiectul de lege 368/2007, acum olteanu s-a facut de toata panarama in fata intregii tari.

oltene, vezi ca domnul nu bate cu bota.

zic si eu ca cel de mai sus felicitari deputatului udmr.
19.02.2009 Lui Ovidiu. olteanu s-a facut de nu de panarama ci de rasul lumii. de Ioan Marinoiu
Felicitari domnule ovidiu. La fel felicitari deputatului UDMR.

Deputatul PD (azi PD-L.) este o unelta. Legea 368/2007 prin care se urmareste desfiintarea Bisericii Greco-Catolice este o rusine pentru poporul roman, o fila neagra ce se scrie in istoria BOR.

Totul este regizat din umbra, de Iude ale neamului romanesc. Vai tie Romanie pe ce maini ai ajuns!? Suferinta si durerea este mai mare cand vine de la frati de-ai tai. Bizantul lui Constsmtin cel Mare si a urmasilor lui a devenit Istambul. Catedrale Sf. Sofia infrumusetata cu podoabe "FURATE" din Temple pagane, este azi Muzeu, arata "victoria musulmanilor imporiva bizantului cresti, Dumnezeu plateste fiecaruia dupa fapte si dupa inima. Tare ma tem ca Clujul a deveni capitala UDMR.

Romani, Bucurestiul pregateste ruperea Romaniei in Cantoane sau federatii. Treziti-va domnilor politicieni, nu vedeti ca pmergeti contra timp, contra istorie s-au gasit "destepti", precum PD-L-istul Ion Oltenu, sa aduca ardelenii la incultura moldovenilor, si a muntenilor, sa lege si ardelenii porcul de tarusi sa nu intre in pamant. Sa scoata draci din oameni legandu-i pe cruce, Sa sarute moaste, Sa se inghesuie la agiasma fiind nevoie de sute de politisti si de jandarmi sa pastreze ordine. Sa duca Cocosi albi la Biserica in Sf.Vinerea Mare, Sa stea culcati ca preoti sa pasasca peste dansi ca sa aibe noroc, fara sa munceasca. Peotul sa le ghiceasca din Evanghelei , sa le sfinteasca automobilul, casaele de toleranta, asta da cultura.
??????????????????
19.02.2009 Salariul lui! de Marius Paraschiv
Eu as fi propus la vot, sub aceeasi forma, sa i se taie salariul, primele, diurnele, samd... pt vreo 30 de ani
20.02.2009 467 e real sau fictiv? de chris
0722 303 467 - acesta o fi numarul? In sursa citata nu apar ultimele trei cifre... Nu ca m-ar interesa, dar sa nu fie dezinformare.
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
15.06.2013 Un nou termen pentru retroceda...
Intr-un comunicat remis pe adresa redactiei noastre de catre Episcopia Greco-Catolica de Oradea, se ... citeste »

02.12.2014 Liderul Bisericii Greco-Catoli...
Eminenta Sa Cardinal Lucian Muresan i-a adresat o scrisoare de felicitare in numele Bisericii Greco-... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3773802