Home : Stiri : 2009-02-08
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Comemorarea lui Iuliu Maniu la Arad

08.02.2009, Arad - Greco-Catolica.org Afisari: 4505   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Iuliu Maniu
Iuliu Maniu

In ziua de 8 februarie a.c. a avut loc la biserica greco-catolica “Nasterea Sf. Fecioare Maria” (de pe str. Vincentiu Babes) din Arad comemorarea lui Iuliu Maniu, mare om politic al neamului romanesc, simbol al luptei pentru dreptate, democratie, adevar si valori crestine.

Comemorarea a inceput la ora 11.30 dupa Sf. Liturghie celebrate de Pr. Drd. Coriolan C. Muresan (Vicar Judecatoresc al Episcopiei de Lugoj si Asistent spiritual national al AGRU/ACRO sector adulti), Pr.prot.on. Coriolan Muresan (Consilier eparhial si paroh Arad-Centru) si Pr. Romeo Bodea (paroh Arad-Micalaca).

Evenimentul a avut loc la initiativa PNTCD Arad si sute de aradeni au dorit sa fie prezenti pentru a omagia pe acest fiu de seama al neamului romanesc si al Bisericii Greco-Catolice.

Vicarul Judecatoresc al Episcopiei de Lugoj a trasat cateva elemente fundamentale din viata acestui luptator pentru adevar: profunda credinta in Dumnezeu si apararea valorilor crestine in societate, impotrivirea la orice fel de compromis, lupta impotriva oricarei forme dictatoriale, fidelitatea fata de natiunea romana si lupta pentru drepturile romanilor din Ardeal inainte de 1918 si pentru integritatea teritoriala a Regatului Romaniei in perioada urmatoare, impotrivirea la orice fel de discriminare pe criterii etnice si confesionale, garantarea egalitatii tuturor in fata legii, sacrificial personal pe altarul adevarului.

Datorita contextului creat de proiectul de lege 368/2007 (reluat acum in discutiile Comisiei juridice a Camerei Deputatilor), proiect ce intentioneaza sa confiste definitiv lacasurile de cult, casele parohiale si cimitirele ce au fost luate Bisericii Greco-Catolice prin decretul 358/1948 astazi abrogat, s-a facut o rugaciune pentru Biserica si toti aradenii au fost invitati sa participle pe 11 februarie la ziua de pocainta si rugaciune ceruta de Prea Fericirea Sa Lucian Muresan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice.

Fotografii de la eveniment la adresa: http://www.gcatolicarad.cnet.ro/comemorarea-lui-iuliu-maniu-la-arad-08-02-2009/

Parohia Greco-catolica Arad-Centru

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
14.03.2015 Episcopul greco-catolic Virgil...
Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, a trimis pe data de 14 martie 2015 o ... citeste »

28.11.2013 Parohia Greco-Catolica din Vin...
În dimineata zilei de 28 noiembrie 2012, Parohia Greco-Catolica din Vintere, judetul Bihor, a ... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3771380