Home : Stiri : 2009-02-08
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Protest AGRU cu privire la proiectul de lege 368/2007

08.02.2009, Cluj - AGRU.ro Afisari: 5809   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
AGRU - Asociatia Generala a Romanilor Uniti
AGRU - Asociatia Generala a Romanilor Uniti

Asociatia Generala a Romanilor Uniti, Greco-Catolici (A.G.R.U.), asociatie istorica a laicatului greco-catolic din Romania, isi exprima protestul fata de proiectul legislativ nr. 368/2007 privind regimul juridic al bunurilor imobiliare apartinand cultelor greco-catolic si ortodox din Romania, proiect ce reia prevederi antidemocratice si anticonstitutionale din legea abrogata nr. 177/1948 si din decretul-lege abrogat nr. 358/1948.

Asociatia Generala a Romanilor Uniti, Greco-Catolici, sprijina toate initiativele Sinodului Episcopilor Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolice, care, prin vocea Preafericirii Sale Lucian, Arhiepiscopul Major, si-a exprimat ingrijorarea fata de acest nou atac la adresa Bisericii Greco-Catolice. Reamintim faptul ca Biserica Romana Unita a contribuit decisiv la concretizarea idealului de unitate nationala si a dat neamului figuri de mari luptatori, precum: episcopul Inocentiu Micu Clain, episcopul Petru Pavel Aron, Samuil Micu, Gheorhe Sincai, Petru Maior, Simion Barnutiu, Gheorghe Baritiu, Timotei Cipariu, mitropolitul Alexandru Sterca Sulutiu, Vasile Lucaciu,Gheorghe Pop de Basesti, Ion Ratiu, Iuliu Maniu, cardinalul Iuliu Hossu,Alexandru Borza, Corneliu Coposu si multi altii, dand si o marturie de credinta prin atatia martiri si marturisitori ai secolului XX.

Acest proiect de lege neaga dreptul fundamental la proprietate si pune sub semnul intrebarii insasi fiinta comunitatii greco-catolice, prin aceasta amplificand tensiunile deja existente in Ardeal intre Biserica Greco-Catolica si Biserica Ortodoxa.

Din aceste motive cerem retragerea din discutiile comisiilor Camerei Deputatilor a acestui proiect de lege si apelam la intelepciunea si bunavointa a celor in masura sa ofere o solutie adecvata acestei situatii. Daca aceasta nu se va intampla, AGRU va participa la toate initiativele interne si internationale indreptate impotriva acestui proiect de lege.

Alin TAT
presedinte

Cecilia FRATILA
secretar

Alte articole asociate cu acest articol pe categorii:

Categoria: Actiuni AGRU
Comentarii
12.02.2009 A G R U de popescu ilie
Mai exista AGRU ? La sedinta din urma cu aproape 20 ani sau facut propuneri concrete de actionare, nu s au luat in seama, sa pus accent pe rugaciune, intelegere, pace etc .Nu sa rezolvat nimic din pacate.Apropoo, ierahi nostri de ce nu merg la Bruxell, Vaticanul ne a abandonat asa ca >>>nu mai avem nici o speranta !
14.02.2009 PDL la Cluj si afacerile lor murdare de clujeanul
La adresa http://ghilotina.wordpress.com/2009/02/ gasiti mai multe detalii despre cine sunt candidatii la primaria Clujului, in special despre cine e Apostu, candidatul PD-L.

Tot pe acest blog gasiti informatii despre Daniel Buda, deputatul care doreste suprimarea Bisericii Greco-Catolice, si afecerile lui murdare.

Luati acest link si dati-l la toata lumea!
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
04.06.2013 Sinodul Bisericii Greco-Catoli...
Proiectul de lege 253/2013 initiat de deputatul si vicepresedintele PDL Ioan Oltean impotriva Bi... citeste »

28.11.2013 Biserica din Sarsig (BH) a fos...
Data de 28 decembrie, a.c. a fost o zi istorica pentru comuitatea greco-catolica din Sarsig, care a ... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3772184