Home : Stiri : 2005-04-09
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

George W. Bush, primul sef de stat sosit la Vatican

09.04.2005, Vatican, VA - Romania-Libera.ro Afisari: 2890   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Presedintele american George W. Bush, insotit de predecesorii sai la Casa Alba, George Bush-tatal si Bill Clinton, a fost primul sef de stat care a sosit, miercuri seara, la Vatican, pentru a-i aduce un ultim omagiu Papei Ioan Paul al II-lea. Alaturi de el s-au mai aflat Prima Doamna, Laura Bush, si secretarul de stat, Condoleezza Rice.

Peste 200 de sefi de stat si de guvern, printre care 13 regi, regine, printi sau mari duci, si-au anuntat participarea la funeraliile Papei Ioan Paul al II-lea. Pana ieri, confirmasera participarea la funeralii si mai multi lideri religiosi ai altor confesiuni, inclusiv conducatorul spiritual al Bisericii Ortodoxe, Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului si Patriarhul Christodoulos al Greciei. Directorul general al Biroului Marelui Rabinat al Israelului si Marele Rabin de Haifa participa, de asemenea, la funeralii.

"Puternicii acestei lumi" au primit "un mesaj pe care ar trebui sa-l inteleaga", a subliniat episcopul Parisului, cardinalul Jean-Marie Lustiger: "Instinctiv, in lumea intreaga, oamenii au simtit ca Papa Ioan Paul al II-lea a fost o personalitate credibila, care a aparat ceea ce este mai bun in om, care nu a actionat nici pentru putere, nici pentru bani, nici din razbunare, ci pentru oameni".

Un articol de Dana Hadareanu
Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
15.06.2013 Un nou termen pentru retroceda...
Intr-un comunicat remis pe adresa redactiei noastre de catre Episcopia Greco-Catolica de Oradea, se ... citeste »

28.11.2013 Parohia Greco-Catolica din Vin...
În dimineata zilei de 28 noiembrie 2012, Parohia Greco-Catolica din Vintere, judetul Bihor, a ... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3772135