Home : Stiri : 2008-08-25
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Autoritatile chineze aresteaza din nou un episcop catolic

25.08.2008, China - Greco-Catolica.org Afisari: 5317   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Crestini catolici in China rugandu-se
Crestini catolici in China rugandu-se

La cateva ore dupa inchiderea jocurilor olimpice de la Beijin, autoritatile chineze l-au arestat din nou pe Julius Jia Zhiguo (73 de ani), episcop catolic al Bisericii Romano-Catolice “clandestine” din China nerecunoscuta de autoritati, anunta intr-un comunicat Fundatia “Cardinal Kung” din Statele Unite ale Americii.

"Aceasta este a doisprezecea arestare din 2004", se afirma in acelasi comunicat, episcopul fiind inchis pana in prezent peste 18 ani in total.

A mai fost arestat in luna august a anului trecut si eliberat in decembrie.

In acest moment nu stim unde este detinut Episcopul Jia. De asemenea, nu stim de ce a fost din nou arestat” afirma Joseph Kung, reprezentantul Fundatiei.

Dupa eliberarea din decembrie, Episcopul Jia a fost pus sub arest la domiciliu, nefiindu-i permis sa primeasca nici un vizitator cu exceptia unor rare ocazii cand vizitele erau supravegheate si acompaniate de oficiali guvernamentali, afirma Kung.

Jia a fost consacrat Episcop de Zhengding in 1980 mandatat de Papa Ioan Paul al II-lea, iar in prezent conduce o comunitate romano-catolica cu aproximativ 110,000 de membri.

In momentul de fata in China exista doua Biserici Catolice. Una dintre ele, "oficiala", recunoscuta si sustinuta de statul comunist chinez, nu recunoaste autoritatea Papei. Cealalta, “clandestina”, care recunoaste autoritatea Papei si e recunoscuta de Vatican, se afla sub o continua persecutie din partea autoritatilor statului comunist chinez.

Episcopul Jia este unul dintre cei aproximativ 40 de episcopi ai Bisericii Catolice “clandestine” din China, fiecare fiind in momentul de fata fie in inchisoare, disparut, sub arest la domiciliu sau sub supraveghere, afirma Kung.

Sursa: Yahoo News

Comentarii
29.09.2008 CHINA de popescu ilie
Parerea mea este ca in China se fac mari greseli interzicindu se biserica catolica,nu vad ce rau i ar putea aduce ? pacat ! mare pacat !
29.09.2008 CHINA de popescu ilie
Parerea mea este ca in China se fac mari greseli interzicindu se biserica catolica,nu vad ce rau i ar putea aduce ? pacat ! mare pacat !
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
12.11.2013 Interviu cu ultimul supravietu...
"Protopopul ortodox a venit cu un registru si l-a pus pe masa: «Cine trece la ortodocsi, e liber. ... citeste »

02.12.2014 Liderul Bisericii Greco-Catoli...
Eminenta Sa Cardinal Lucian Muresan i-a adresat o scrisoare de felicitare in numele Bisericii Greco-... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3772111