Home : Stiri : 2008-08-11
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Comunitatea internationala sa nu lase singura aceasta tara, ar putea sa explodeze un intreg continent: avertizeaza mons. Claudio Gugerotti, nuntiul apostolic in Georgia

11.08.2008, Tbilisi, Georgia - Radio Vatican Afisari: 6180   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Georgian isi deplange rudenia ucisa de bombardamentele ruse
Georgian isi deplange rudenia ucisa de bombardamentele ruse

Comunitatea internationala sa fie solidara, mijloacele de informare sa fie obiective si sa faca astfel ca lumea sa stie, sa fie prezenta si sa se acorde ingrijiri populatiilor lovite de conflict. Este indemnul insistent, al arhiepiscopului Claudio Gugerotti, nuntiu apostolic in Georgia, exprimat a doua zi dupa apelul Papei, lansat duminica trecuta la intalnirea pentru rugaciunea "Ingerul Domnului".

„Eu nu pot decat sa ma asociez cuvintelor Sfantului Parinte, care au fost rostite duminica, in mod atat de presant, pentru aceste populatii care sufera cumplit si cu o perspectiva ce ar putea deveni dramatica. Se succed stiri diferite, stiri despre acorduri partiale, provizorii. Aici e nevoie de o pace stabila, deoarece este vorba de o situatie ce ar putea face sa explodeze intregul continent. Apelul pe care il adresez, care devine si rugaciune, devine ruga staruitoare la Domnul si catre toti oamenii de buna vointa, este acela de a se intelege ca razboaie de acest gen fac numai distrugeri si pun in pericol pe cei mai slabi, pe cei mai saraci, uneori pentru ratiuni care nu sunt la inaltimea a ceea ce se spune. Noi cerem intr-adevar sa inceteze operatiunile militare, ca sa se poata relua dialogul in mod senin, cat mai mult posibil si, mai ales, cerem comunitatii internationale sa nu lase singure aceste tari, in aceste momente de suferinta, deoarece din interior este foarte dificil sa se reglementeze situatia; trebuie sa existe o prezenta de solidaritate precum si de obiectivitate a informarii internationale, incat lumea sa stie si sa fie prezenta, ca lumea sa se ingrijeasca de acest tinut mic, dar extrem de important.

O tara mica unde populatiile sunt unite de aceeasi credinta, de credinta crestina…

„Sfantul Parinte a repetat de doua ori in discursul de duminica, in interventia sa la „Angelus”, valorile crestine comune si nevoia ca populatiile ortodoxe sa se uneasca in rugaciune. Aceasta credinta comuna, care este credinta noastra a tuturor dar, in special, comuniunea deplina care exista intre Biserica Georgiei si Biserica Rusiei, sa fie o punte speciala pentru a restabili pacea acolo unde armele folosesc, desigur, un limbaj diferit, un limbaj ce nu cunoaste armistitiu nici valori".

Comentarii
17.08.2008 Conflict Rusia-Georgea, de Ioan Marinoiu
Cum sa intervina Patriarhul Alexei al Rusiei in conflictul cu Georgia o tara ortodoxa?

Patriarhii din tarile ortodoxe pe sub masa, prin asa zise Sfinte Sinoade a caror membrii sunt agenti ai guvernului, numesc patriarhul, care implicit devine sluga a guvernului, traditie ramasa de la Constantin cel Mare, pastrata in bisericile ortodoxe pana astazi cu "sfintenie".

In cazul rusilor, Patriarhul Alexei de ochii lumii cere impacare, pe la spate insa sprijina conflictul. Visul Rusiei este ca Moscova sa devina a Treia Roma. Pentu Rusi Biserica ortodoxa a fost/este "Calul Troian" pe care l-au folosit sa ajunga la Marea Magra.

Primul pas la Nipru, al doile la Bug, al treile la Nistru. In prezent sant la Prut, Barolomeu Anania este "calul troian" pentru ca mama Rusie ortodoxa, a trei Roma, sa ajunga la Tisa, actiune sprijinita de presedentie si de guvern, majoritatea fosti secu-comunisti. Ei, ca sa-si ascund faptele criminale in trecut si afacerile murdare in prezent, de care profita ierarhii si multi preoti au dat mana libera ca BOR a devenit Stat in Stat.

BOR doresc intarirea ortodoxiei, alaturi de Rusia. Viitorul poporului roman prea putinii in intereseaza pe ierarhii romani, BOR se opune retrocedarii Bisericilor furate de la greco-catolici, din doua motive,
- material: ierahii ortodocsii in o mie de ani tot venitul a fost pentru preotime nimic pentru tara, acum vor sa-si complecteze avutul luand de la vecini, de la romani ardeleni greco-catolici care au muncit.
- Politic: ei vor sa tina romanii in mentalitatea balcanica unde nu exista valori morale, furtul, minciuna, sunt ridicate la rang de virtute, Greco-catolicii
merg catre occidentul civilizat fapt de care ierarhii ortodicsi se feresc ca "Dracul de tamaie",cum zice romanul.

Este o grava miopie politica ca economic Romania sa fie in UE, spiritula sa fie in Moscova. Am mai spus, repet, Emil Cioran a spus spus "ortodoxia a fost moardea noastra istorica" va fi si in viitor, Unirile sub M.Viteazul si Unirea de la 1918-1920 din cauza ortodoxiei s-a destramat.

A treia moate istorica a Romaniei o pregateste incet dar sigur Bartolomeu Anania,&CO BOR care se va intampla chiar in sanul UE. Romania va devenii tara "federativa, precum Germania si Elvetia, paru federatii; Moldova, Muntenia, Ardealul si Uniunea Maghearilor.

Omul ce cata cu lumanarea o gaseste. Unguri de o mie de anui aparin civilizatiei Europei Occidentale. Romanii prin Biserica Greco-Catolica, numai de trei secole. Faptul ca romanii in mil. I. au apartinut spiritual si politic de occidentul latin, plus cele trei secole din mil. II avem 1300 de anui de cultura europeana, din miopie ortodxa actualii politicienu comunisto-ortodocsi nu vad atuul greco-catolic, aceasta miopie romanii o va platii cu federalizarea. Cum am spus mai sus. Dea Dumnezeu sa nu am dreptate.

Domnilor roman dechideti ochii pana nu este prea tarziu. Puneti in depturi BRU. Nu subestimati domnilor politicieni romani puterea spiritual nevaziua a celor 1.2 miliarde de credinciosi catolici, a Vaticanului, in UE si in lume.Coborati frati roamii cei 18 mil. de ortodocsi cu capul pe pamant, nu tinet ce nu a fost al vostru.
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
27.10.2014 Monica Macovei atacata de PSD ...
Monica Macovei, candidat independent la presedintia Romaniei, a fost atacata in seara zilei de 21 oc... citeste »

28.11.2013 Parohia Greco-Catolica din Vin...
În dimineata zilei de 28 noiembrie 2012, Parohia Greco-Catolica din Vintere, judetul Bihor, a ... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3772125