Home : Stiri : 2008-07-28
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Patriarhul Teoctist comemorat la Stockholm, Suedia

28.07.2008, Stockholm - Greco-Catolica.org Afisari: 5464   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Patriarhul Teoctist
Patriarhul Teoctist

Duminica 27 iulie 2008, in biserica Parohiei Ortodoxe Romane „Adormirea Maicii Domnului” din Stockholm, Suedia, dupa oficierea Dumnezeiestii Liturghii, Preasfintitul Dr. Macarie Dragoi, Episcopul Europei de Nord, impreuna cu Parintele Paroh Gheorghe Borca au savarsit o slujba de pomenire pentru Fericitul intru adormire Parintele Patriarh Teoctist, la comemorarea unui an de la trecerea sa la Domnul.

In cuvantul sau de omagiere, Preasfintitul Parinte Episcop Macarie a evocat figura luminoasa a vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist, „care cu blandete, bunatate, jertfelnicie, rabdare si intelepciune a condus Biserica in vremuri tulburi”, aratand ca „personalitatea sa va ramane permanent un reper de mare insemnatate in cultura si spiritualitatea romaneasca si universala, prin faptul ca s-a dovedit a fi un bun pastor si aparator al unitatii credintei stramosesti, cu deschidere spre dialog si cooperare cu Bisericile surori si cu alte biserici”. Ca dovada, datorita acestei bune relatii cultivata de Biserica Mama, romanii au fost intotdeauna bine primiti si in tarile de traditie protestanta din Peninsula Scandinava. Patriarhul Teoctist insusi a vizitat de mai multe ori Biserica Luteran-Evanghelica si comunitatile romanesti din Suedia.

La agapa frateasca din sala de mese a parohiei, multi dintre credinciosii prezenti si-au adus aminte cu emotie de intalnirile avute cu Parintele Patriarh Teoctist, in tara sau pe durata ultimei sale vizite in Suedia, din 1987.


DEPARTAMENTUL DE INFORMARE, MASS MEDIA SI RELATII PUBLICE AL EPISCOPIEI ORTODOXE ROMANE A EUROPEI DE NORD

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
27.10.2014 Monica Macovei atacata de PSD ...
Monica Macovei, candidat independent la presedintia Romaniei, a fost atacata in seara zilei de 21 oc... citeste »

14.03.2015 Episcopul greco-catolic Virgil...
Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, a trimis pe data de 14 martie 2015 o ... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3773899