Home : Stiri : 2005-04-08
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Afectat de o stare gripala, Patriarhul Teoctist l-a delegat pe mitropolitul Daniel la funeralii

08.04.2005, Bucuresti, RO - Romania-Libera.ro Afisari: 3080   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Prea Fericitul Parinte Teoctist, patriarhul BOR, regreta ca nu poate participa la funeraliile Papei, fiind afectat de o stare gripala, conform informatiei transmise de Biroul de presa al Patriarhiei. In aceasta situatie, a desemnat o delegatie care sa reprezinte Biserica Ortodoxa Romana la evenimentul de azi de la Vatican. Din delegatie fac parte IPS Daniel, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Iosif, chiriarh al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Europa Occidentala si Meridionala, PS Ciprian Campineanul, episcop vicar patriarhal, si PS Siluan, episcop vicar al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Europa Occidentala si Meridionala. Totodata, PFP Teoctist a trimis un mesaj de compasiune cardinalului Eduardo Martinez Somalo, pentru intreaga Biserica Romano-Catolica, in care se exprima recunostinta fata de Sanctitatea Sa pentru ca a dat marturie publica despre originea apostolica a crestinismului romanesc si pentru deschiderea ecumenica aratata fata de Ortodoxie in general si fata de Biserica Ortodoxa Romana in special.

Prin retragerea, in ultima clipa, a Patriarhului Teoctist, se pare ca la funeraliile de la Roma vor participa doar doi Intaistatatori ortodocsi, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I de Constantinopol si Arhiepiscopul Christodoulos, primatul Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Un articol de Ion Zubascu
Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
04.06.2013 Sinodul Bisericii Greco-Catoli...
Proiectul de lege 253/2013 initiat de deputatul si vicepresedintele PDL Ioan Oltean impotriva Bi... citeste »

28.11.2013 Sub protectia jandarmilor, gre...
Dupa 64 de ani, greco-catolicii din Vasad, judetul Bihor, au reintrat în biserica greco-catoli... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3702325