Home : Stiri : 2008-07-26
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Patriarhul Alexei a sosit in Ucraina fiind primit doar de Mitropolitul Vladimir si reprezentantii opozitiei

26.07.2008, Kiev - Greco-Catolica.org Afisari: 4827   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Patriarhul Alexei primit la Kiev de Mitropolitul Vladimir
Patriarhul Alexei primit la Kiev de Mitropolitul Vladimir

Intaistatorul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Alexei II al Moscovei si intregii Rusii, a sosit sambata la Kiev pentru a se alatura celebrarilor cu ocazia aniversarii a 1020 de ani de la increstinarea rusilor.

Patriarhul Alexei II a fost primit la aeroportul Borispol din Kiev de catre Mitropolitul Vladimir, Intaiulstatator al Bisericii Ortodoxe Ucrainene dependenta canonic de Moscova, precum si de reprezentanti ai partidului de opozitie din Ucraina.

Patriarhul Alexei planuieste sa viziteze o manastire din Kiev, dupa care va primi diploma de doctor honoris causa intr-o ceremonie la Academia Teologica din Kiev.

Ultima data cand Patriarhul Alexei a vizitat Ucraina a fost in luna septembrie 1997, iar inainte de aceasta in octombrie 1990, cand a oferit autonomie Bisericii Ortodoxe Ucrainene pana atunci cunoscuta ca Exarhatul Ucrainean al Bisericii Ortodoxe Ruse.

La sosirea vineri la Kiev a Patriarhului Bartolomeu al Constantinopolului pe acelasi aeroport, acesta a fost primit de insusi Presedintele Ucrainei Vladimir Yushchenko cu toate onorurile, asemenea unui sef de stat.

Alte articole asociate cu acest articol pe categorii:

Comentarii
27.07.2008 Biserica Ortodoxa Ucrainiana a fost intai de Ioan Marinoiu
Printul Vladimir de Kiev, Ucraina, indragostindu-se de fiica imparatului din Constantinopol, sa-i fie pe plac socrului sau, in anul 988 a obligat supusii mujici lui sa treaca la ortodoxie.

Ucrainienii aveau zece zei la care se inchinau. Pentru tarii rusi, ortodoxia a fost "Calul Trioan" de care s-au folosit sa inainteze spre Sud, spre Marea Neagra, inclusiv in zilele noastre prin oameni ca IPSS Bartolomeu Anania al Clujului, agentul nevazut al Moscovei. Sa netezeasca calea spre Viena si spre Adriatica. Si, cand te gandesti ca Presedintele Basescu, Compania Guvernul, Senatori, Deputatii au alergat la el cu mare piosenie la Cluj sa instaleze agentul rusilor, in scaunul mitropolitan pe marele Anania.

Asa politic, asa politicieni mai zic si eu, sa-si taie creanga de sub picioare, cu intentia anti-romanesca sa sa sfarame Capul de Pod al culturii si a civilizatiei occidentale din Ardeal care sunt greco-catolicii.

Da, sa fim politic si economic in UE. Spiritual sa ramanem ancorati in mentalitatea inapoiata balcanica.

Cinste ucrainenilor, popor de neam slav, ca va opuneti Calului Troian Rus sa subjuge tara voastra si sa inainteze spre Sudul Europei.

Rusine noua romanilor, popor de neam latin, ca ajutam Calul Troian Rus sa se instaleze in Transilvania.

Cata naivitate politica... Se vede ca nu ne cunoastem istoria, lasam ca Iliescu sa-si bata joc de poporul roman. El, Iliescu, este cartita, este Calul Troian al rusilor care arunca Romania in bratele Moscovei.

Frati romani, mergeti de va inchinati, de va rugati la schelete ce le ziceti sf. Moaste, dati cocos popilor, culcati-va pe jos ca popa sa calce pe voi sa ramaneti sanatosi, asezati copii la Usa Altarului ca preotul pasind peste el sa-i insanatosasca, dar nu ganditi.

Chiar asa, de ce sa faci nefericit un popor fortandu-l sa gandeasca...
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
14.11.2014 Greco-catolic catre greco-cato...
Zilele acestei campanii electorale au scos la iveala aspecte pe care orice om rational si de buna cr... citeste »

14.11.2013 Comunicat: Premierul Ponta, so...
Cardinalul Lucian Muresan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice din Romania, i-a adresat ... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3771455