Home : Stiri : 2008-07-20
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Patru femei s-au auto-excomunicat din Biserica

20.07.2008, Boston - Greco-Catolica.org Afisari: 4583   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Dana Reynolds, "Episcop" Romano-Catolic american
Dana Reynolds, femeie "episcop"

Dana Reynolds, care afirma ca este episcop catolic, a hirotonit duminica trei femei preot intr-o biserica protestanta din Boston. Inainte ca ceremonia sa aiba loc, Arhiepiscopia de Boston a dat un comunicat in care a anuntat ca toate cele patru femei se vor autoexcomunica prin participarea la o astfel de ceremonie.

Pe data de 29 mai, Vaticanul, prin Congregatia pentru Doctrina Credintei, a reiterat invatatura Bisericii care afirma ca Biserica nu are putere si autoritate sa hirotoneasca femei, si a adaugat ca "atat cei care incearca sa confere ordurile sacre unei femei, cat si femeile care incearca sa le primeasca, se excomunica 'latae sententiae'".

Reynolds, care e mama si bunica, este director spiritual, cu licenta in studii religioase, afirma site-ul ei personal. Ca director spiritual, Reynolds "ofera suport individual si asistenta spirituala pentru cei care cauta indrumare pentru propriul suflet si exemple concrete pentru a trai o viata spirituale", afirma acelasi website.

Pe data de 9 Aprilie 2008, Reynolds a devenit "primul" episcop american al miscarii "Roman Catholic Womenpriests". Hirotonita "preot" in iulie 2006, "sfintirea" sa ca episcop a fost facuta de "episcopii" apartinand aceleiasi miscari in cadrul unei ceremonii din Stuttgart, Germania. Dupa "hirotonire" a inceput sa se prezinte pe sine ca "episcop" al Regiunii de Vest a miscarii, care include statele Alaska, California, Hawaii, Nevada, Oregon si Washington.

Respectiva miscare afirma ca are pana in prezent 27 de preoti - 25 de dintre ei femei si doi barbati.

Ca raspuns la scrisoarea Arhiepiscopiei de Boston care afirma ca femeile ce vor lua parte la respectiva "hirotonire" se vor auto-excomunica din Biserica, Grabrielli Velardi Ward, o viitoare candidata pentru "hirotonirea" de preot, a afirmat pentru International Herald Tribune: "Facem parte dintr-o profetica traditie a nesupunerii fata de o lege injusta."

Alte articole asociate cu acest articol pe categorii:

Categoria: Femei preoti
Comentarii
21.07.2008 aggiornamento de Doamna Jane
Conciliul Vatican II a deschis larg portile pentru modernizarea Bisericii Catolice. Dupa disparitia actualului papa, fortele conservatoare din Biserica Catolica nu vor mai putea tine piept schimbarilor. Rezistenta administrativa (prin canoane) este insuficienta, e nevoie de o rezistenta spirituala, prin viata sfanta. Mai are catolicismul oameni cu viata sfanta, purtatori de har? Greu de crezut, pentru ca a indepartat asceza si se ghideaza dupa precepte teologice eronate. Harul desavarsitor nu lucreaza in cei care cugeta stramb despre Dumnezeu.
Speranta spirituala a omenirii este Ortodoxia.
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
14.11.2014 Greco-catolic catre greco-cato...
Zilele acestei campanii electorale au scos la iveala aspecte pe care orice om rational si de buna cr... citeste »

27.10.2014 Monica Macovei atacata de PSD ...
Monica Macovei, candidat independent la presedintia Romaniei, a fost atacata in seara zilei de 21 oc... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3772086