Home : Stiri : 2008-07-17
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Conferinta internationala "Biserica si protectia mediului"

17.07.2008, Sibiu, RO - Greco-Catolica.org Afisari: 3908   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
6-8 iul 2008 - Conferinta internationala "Biserica si protectia mediului" Sibiu
6-8 iul 2008 - Conferinta internationala "Biserica si protectia mediului" Sibiu

In perioada 6-8 iulie, a avut loc la Sibiu o conferinta cu participare internationala, axata pe problematica protectiei mediului. Protectia mediului, care in termeni eclesiastici defineste intreaga creatie, trebuie sa devina o activitate care este tot mai importanta in Romania, pe fondul integrarii tarii noastre in Uniunea Europeana. Comunitatile si societatea trebuie sa constientizeze valoarea pe care natura o are pentru om.

Conferinta s-a desfasurat la sediul Academiei Evanghelice Transilvania din Sibiu, cu sprijinul mai multor asociatii si fundatii din Germania. In cadrul conferintei, s-au prezentat viziuni ale Bisericilor istorice, referitoare la creatie si tot ceea ce tine de protectia acesteia. Pr. Dr. Dorin Oancea, de la Mitropolia Ardealului Sibiu, a prezentat un referat despre Teologia creatiei din perspectiva ortodoxa. Pozitia Bisericii Evanghelice a fost sustinuta de catre Pr. Dr. Jurgen Henkel, Director al Academiei Transilvania Sibiu si Pr. Gerhard Monninger, Munchen, care au dezbatut teme ca protectia creatiei ca si porunca divina si aportul Bisericilor la o dezvoltare ecologica durabila a Europei. O viziune catolica asupra creatiei, precum si consideratiile actuale asupra protejarii mediului, a fost oferita de catre Pr. Vasiloni Trandafir Florin, Protopop Greco-catolic de Sarmisegetuza si Responsabil Eparhial cu Pastoratia laicilor - Lugoj.

Pe lista participantilor, s-au regasit teologi, juristi, jurnalisti, profesori si cercetatori, printre care Dl. Cristian Untea (Secretariatul de Stat pentru Culte); Pr. Visarion Alexa (Arhiepiscopia Bucuresti); Pr. Peres Zaharia (Mitropolia Banatului); Andreea Krempels (Manager de Proiecte- Bis. Evanghelica); Ion Longin Popescu (Formula AS) s.a.

Bisericile pot lucra impreuna, dar si fiecare in parte, in vederea informarii in randul societatii asupra pericolelor care se nasc din distrugerea mediului. Bisericile se pot implica in actiuni care sa vizeze cunoasterea mediului, a interactiunii dintre sistemul economic si sistemele naturale. Este necesara prevenirea si combaterea degradarii naturii, precum si armonizarea intereselor imediate si de perspectiva ale societatii in ansamblu, privind utilizarea factorilor de mediu.

Pr. Vasiloni Florin
Protopop de Sarmisegetuza
Responsabil Eparhial cu Pastoratia Laicilor Lugoj

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
09.06.2013 Peste 1200 de tineri din Episc...
Sambata, 8 iunie, a avut loc la Satu Mare cea de-a sasea editie a Intalnirii Eparhiale a Tinerului G... citeste »

21.11.2013 Cardinalul Lucian Muresan se i...
Eminenta Sa Cardinal Lucian Muresan, Arhiepiscop Major si Intaistatator al Bisericii Romane Unite cu... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3771449