Home : Stiri : 2008-05-05
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Cuvant de multumire al credinciosilor la instalarea PS Mihai

05.05.2008, Bucuresti - Bru.ro Afisari: 4818   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
PS Mihai Fratila
PS Mihai Fratila
Prea Fericirea Voastra,
Inalt Prea Sfintiile Voastre, Preasfintiile Voastre,
Prea Sfintite Episcop al nostru Mihai!

Imi revine marea onoare sa adresez un cuvant de multumire din partea credinciosilor din Bucuresti - multumire si bucurie cu ocazia instalarii Dumneavoastra in fruntea turmei de credinciosi greco-catolici din Bucuresti si Vechiul Regat.

In acest teritoriu, in Evul Mediu circula un termen destul de frecvent intilnit, acela de "mosnean" sau "mostean" - desemnind acel taran liber care stapinea in devalmasie o proprietate de pamint mostenita de la un stramos comun… Ne simtim astazi mostenii spirituali ai celor care s-au indirjit sa nu-si targuiasca constiintele intrind in dialog cu reprezentantii unui regim mincinos.

Grea si frumoasa mostenire!

Grea - pentru ca Raul si Minciuna nu au disparut din lume odata cu caderea comunismului.

Frumoasa - pentru ca avem in fata noastra chipurile luminoase ale martirilor pe care se cuvine sa ii cinstim cu fiecare prilej.

Greu - pentru ca avem cu cine ne bate;

Frumos - pentru ca avem pe cine imita!

Legam astazi prezentul de trecut fara teama de a parea demodati - ci dimpotriva, cu piosenia de a invata ce inseamna a fi oite cuminti, conduse de un Pastor Bun si Invatat.

Aparent (si numai pentru cine nu ne cunoaste) facem un fabulos salt de peste o jumatate de veac: succesiunea are loc azi in conditiile absentei la apel a unei intregi generatii … aceea a parintilor dar mai ales a bunicilor nostri…

Ei bine, noi suntem aici in primul rind pentru a depune marturie despre felul in care ne-au invatat sa fim. Si despre cine suntem de fapt: Romani iubitori ai gintei latina, cu respect sfant pentru traditia stramoseasca.

Prea Sfintia Voastra, Va dorim din tot sufletul un parcurs indelung roditor - caci in fata noastra stau atat de multe proiecte si idei frumoase si o intreaga epoca de recuperat!

Ne vom sirgui sa va fim alaturi in slujirea pe care o veti face pentru ca lumea in care traim sa fie una mai buna si, pentru aceasta, indraznesc sa spun - mai strans atasata in jurul acelorasi idealuri reprezentate de Unirea cu Sfantul Scaun Apostolic al Romei si marturia pentru aceasta unitate in patria noastra.

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
15.06.2013 Un nou termen pentru retroceda...
Intr-un comunicat remis pe adresa redactiei noastre de catre Episcopia Greco-Catolica de Oradea, se ... citeste »

09.06.2013 Vicepresedintele PDL Ioan Olte...
Deputatul si vicepresedintele PDL Ioan Oltean a avut o noua conferinta de presa in care si-a apara... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3771382