Home : Stiri : 2008-04-28
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Mesajul Congregatiei pentru Bisericile Orientale la instalarea PS Mihai Fratila

28.04.2008, Vatican - Bru.ro Afisari: 4869   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
PS Mihai Fratila
PS Mihai Fratila

Congregatia pentru Bisericile Orientale,
28 aprilie 2008
Prot. n. 101/2008

Preafericirii Sale
LUCIAN,
Arhiepiscopul major al Bisericii Greco-catolice romane, unite cu Roma
Preafericirea Voastra,

Ma unesc cu bucurie la slujba de duminica viitoare care inaugureaza oficial slujirea arhiereasca a Preasfintiei Sale Mihai Fratila, auxiliar al Preafericirii Voastre pentru capitala natiunii romane si cele cincisprezece parohii afiliate de acest Vicariat.

Va fi o ocazie de sustinuta mangaiere si plina de speranta pentru intreaga Biserica arhiepiscopala majora unita cu Roma, care dupa saizeci de ani poate sa intronizeze un nou episcop pentru Bucuresti.

Gandul se indreapta cu pioasa recunostinta, inainte de toate lui Dumnezeu, Preasfintei Sale Mame si patronilor Bisericii greco-catolice, apoi spre atatia martiri ai credintei cunoscuti sau nu, care prin sangele lor au pregatit recolta de care cu totii ne bucuram intru Domnul. Intre acesti marturisitori ramane de neuitat vrednicul episcop Vasile Aftenie.

Gratitudinea trebuie sa devina rugaciune si daruire pentru o marturie dezinteresata si o traire cu adevarat crestina in fata lumii.

Astfel, acest eveniment de importanta istorica se uneste nesfarsitei bucurii pentru Invierea lui Hristos, pe care o traiti acum cu intreaga Biserica. Cu adevarat Domnul cu moartea sa a calcat moartea noastra si ne-a daruit viata. A calcat in Invierea sa puterile intunericului si ne asigura pentru viitor prezenta sa, fiindca ramane cu noi pana la sfarsit.

Va incredintez Preafericirea Voastra, o speciala urare si imbratisarea arhiereasca pentru Preasfintitul Mihai Fratila, caruia ii suntem atat de recunoscatori pentru slujirea oferita la Roma ca rector al Colegiului Pontifical Pio Romeno de la Roma.

Cer asupra sa, ca de-altfel si asupra Preafericirii Voastre si asupra intregii Biserici greco-catolice, binecuvantarea Bunului Pastor, cel Inviat, pentru ca impreuna cu Biserica romano-catolica si in fratietate cu Biserica Ortodoxa, sa puteti oferi in continuare o contributie plina de generozitate spre edificarea Romaniei contemporane.

Sunt, de asemenea, onorat de sentimentele de impartasire si urare exprimate de Excelenta Sa, Domnul Presedinte al Romaniei, caruia ii prezint salutul cu mare deferenta, impreuna cu doririle de bine, pe care le adresez si confratilor Episcopi, autoritatilor civile si bisericesti, tuturor credinciosilor.

Hristos a inviat! Adevarat a inviat!

Al Dumneavoastra devotat
Cardinal Leonardo SANDRI,
Prefect

Antonio Maria Veglio,
Episcop Secretar

 

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
15.06.2013 Un nou termen pentru retroceda...
Intr-un comunicat remis pe adresa redactiei noastre de catre Episcopia Greco-Catolica de Oradea, se ... citeste »

27.06.2013 Biserica Greco-Catolica protes...
Biserica Greco-Catolica a inaintat un protest oficial pe data de 27 iunie presedintelui Senatului, d... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3771651