Home : Stiri : 2008-06-10
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Miting la Timisoara in sprijinul IPS Nicolae Corneanu

10.06.2008, Timisoara - Greco-Catolica.org Afisari: 8844   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
IPS Nicolae Corneanu
IPS Nicolae Corneanu

Sursa: Ziare.com

Un timisorean a lansat marti un apel catre toti locuitorii orasului, pentru a participa sambata la un miting in semn de sustinere pentru Mitropolitul Banatului, IPS Nicolae Corneanu.

Potrivit comunicatului de presa transmis de organizatorul adunarii, care a dorit sa ramana anonim, actiunea de sustinere va avea loc sambata, 14 iunie, de la ora 20.00, in fata Operei Nationale din Timisoara, informeaza NewsIn.

"Se vor aduna pentru a spune rugaciunea Tatal Nostru cu o lumanare in mana, toti cei care il respecta si il iubesc pe Inalt Prea Sfintia Sa Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului. Este un gest de sustinere pentru cel care a fost acuzat in mod nedemn in legatura cu actul sau de deschidere ecumenica inspre credinciosii greco-catolici", se arata in comunicatul de presa citat.

IPS Nicolae Corneanu s-a impartasit duminica, 25 mai, in biserica greco-catolica din Timisoara, in prezenta Excelentei Sale Mons. Francisco Javier Lozano, Nuntiu Apostolic in Romania, a PS Alexandru Mesian, Episcop greco-catolic de Lugoj, a zeci de preoti romani si straini si a mii de credinciosi veniti din toata tara.

Gestul a fost interpretat de unii preoti ortodocsi ca fiind un suprem act de lepadare de ortodoxie, in conditiile in care Biserica Ortodoxa Romana nu este in comuniune cu greoco-catolicii sau cu romano-catolicii, in timp ce gestul lui Corneanu a fost interpretat de greco-catolici drept "o minune".

*   *   *   *

Comunicatul initial al Memorandistilor greco-catolici: http://www.greco-catolica.org/a357-La-Timisoara-s-a-intamplat-o-minune.aspx

Reactia Patriarhiei Romane vis-a-vis de acest eveniment poate fi gasita la urmatoarea adresa: http://www.greco-catolica.org/a358-Patriarhia-Romana-face-precizari-in-legatura-cu-impartasania-IPS-Corneanu-in-cadrul-unei-liturghii-greco-catolice-la-Timisoara.aspx

Pozitia oficiala a Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica: http://www.greco-catolica.org/a359-Comunicat-al-Bisericii-Romane-Unite-cu-Roma-Greco-Catolice-referitor-la-evenimentul-de-la-Timisoara.aspx

Interventia telefonica a IPS Nicolae Corneanu in care ofera lamuriri cu privire la gestul sau de a se impartasi in cadrul unei Liturghii greco-catolice: http://www.greco-catolica.org/a363-Interventia-telefonica-a-IPS-Nicolae-Corneanu-la-dezbaterea-AZEC-in-care-ofera-lamuriri-cu-privire-la-gestul-sau-de-a-se-impartasi-la-greco-catolici.aspx

9 iul 2008 - Decizia Sinodului BOR: IPS Corneanu si PS Sofronie au fost iertati

Comentarii
10.06.2008 Azi in Timisoara, maine in toata tara de Dan
Sper ca ceea ce se va intampla sambata in Timisoara sa fie inceputul revolutiei de schimbare a BOR din unealta folosita de comunisti si Securitate pentru a perverti mintile, inimile si sufletul romanilor intr-o Biserica cu adevarat romaneasca, care sa urmareasca interesele romanilor si nu ale rusilor, bulgarilor sau sarbilor.

BOR a ramas singura institutie de pe vremea comunista care nu a fost atinsa de revolutia anti-comunista.

Sa fie intr-un ceas bun!
10.06.2008 Nu fiti fundamentalisti de ionescu
Eu ma simt ortodox iremediabil.Nu accept atitudinile fundamentaliste.Mie gestul IPS Nicolae mi s-a parut unul simblolic!Pur si simplu!As adaga ,si necesar, ca exemplu.Vrem ecumenism?Iata o pilda de ecumenism.Intr-o comuniune ,fie ea si religioasa ,nu mi se pare-fiind vorba de similitudinea gestului-iesit din comun sa fii ,comportamental,asemenea tuturor!Nu cre in succesul celor care il condamna pe IPS Nicolae.Ar fi culmea ipocriziei!!
11.06.2008 "Curajul" anonimatului de Max
I-auzi, "un timisorean" care organizeaza mitinguri dar doreste sa ramina anonim. Din pacate pentru voi, timisorenii nu se lasa manipulati asa usor.

Pentru "Dan", autorul comentariului de mai sus: atacul tau anti-ortodox e fara obiect. Daca in BOR mai sint inca ramasite comuniste, atunci reprezentantul lor e insusi Corneanu, securist platit si dovedit. Iar cei care au luat atitudine impotriva gestului sau "ecumenic" sint chiar cei care au suferit din cauza comunistilor, in frunte cu parintele Iustin Pirvu.
11.06.2008 "We want Barabas!" de Adrianamonica
Pentru a reflecta la valoarea unui miting. oamenii pot cu usurinta gresi daca nu sunt in Adevar.
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
28.11.2013 Retrocedarea bisericii greco-c...
Dupa 65 de ani comunitatea greco-catolica din Holod (BH) a intrat în biserica parohiala din lo... citeste »

01.12.2014 Aportul comunitatii greco-cato...
Este bine ca intr-o zi ca aceasta, de 1 decembrie, cand serbam Marea Unire de la 1918, sa ne uitam i... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3771593