Home : Stiri : 2008-05-05
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Episcop italian jefuit de un roman

05.05.2008, Italia - Ziua.ro Afisari: 3609   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Monseniorului Antonio Rosario Mennonna, in varsta de 102 ani, cel mai batran episcop din lume
Monseniorului Antonio Rosario Mennonna, in varsta de 102 ani, cel mai batran episcop din lume

Monseniorul Antonio Rosario Mennona (foto), in varsta de 102 ani, cel mai batran episcop din lume, a fost jefuit de un roman pe care il gazduise in locuinta sa, furandu-i printre altele si o cruce primita de la Papa Ioan Paul al II-lea. Incidentul a fost facut public de nepotul acestuia, care a descoperit si denuntat jaful.

Romanul este cautat in apropiere de Ciampino Roma. Monseniorul Antonio Rosario Mennona a gazduit in casa sa din Muro Lucano, provincia Potenza, in cursul anului trecut, un roman adus de nepotul sau. Acesta a stat pana in luna iulie, in locul sau venind un alt roman cu care era prieten. Furtul a fost descoperit in septembrie 2007 de nepotul monseniorului, in momentul in care cel de-al doilea tanar a anuntat ca vrea sa plece. "Primul roman mi-a fost prezentat de un preot din Civitavecchia. Era un tanar de aproximativ 26 de ani, care fusese la seminar si trebuia sa devina preot ortodox. In iulie anul trecut, romanul m-a anuntat ca vrea sa plece si mi-a recomandat un alt tanar, care avea nevoie de un serviciu. In septembrie, inainte sa plece si el, a inceput sa-mi ceara obiecte si atunci am descoperit jaful: predecesorul sau furase crucea donata de Papa (n.r. - Ioan Paul al II-lea), un potir, precum si alte obiecte", povesteste Antonio Mennonna, nepotul episcopului, citat de Mediafax. De altfel, acesta sustine ca a fost victima celui de-al doilea tanar care a locuit in casa episcopului. "L-am primit cu bunavoie si pe acesta si chiar i-am imprumutat bani, doar in parte restituiti, pentru a-si achizitiona un calculator, pantofi si alte obiecte personale", a declarat Antonio Mennonna. Nepotul a precizat ca nu i-a dezvaluit episcopului furtul din cauza varstei inaintate a acestuia.

Carabinierii au declansat o ancheta, descoperind ca toate adresele furnizate de primul roman erau false. Acestia cerceteaza in prezent zona Moreno, aflata in apropiere de Ciampino - Roma, sperand ca acolo il vor gasi pe roman.

Elena Dumitrache

Alte articole asociate cu acest articol pe categorii:

Categoria: Romani in Italia
Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
15.06.2013 Scrisoare deschisa catre Biser...
Scrisoarea alaturata a fost trimisa de pr. Cristian Sabau, rectorul Seminarului Teologic Greco-Catol... citeste »

15.06.2013 Comunicat al Episcopiei Ortodo...
In urma dialogului dintre Comisia mixta ortodoxa - greco-catolica, Episcopia Ortodoxa Romana a Oradi... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3772497