Home : Stiri : 2008-03-18
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Intalnirea Patriarhului Daniel cu Excelenta Sa Arhiepiscopul Francesco Javier Lozano, Nuntiu Apostolic in Romania

18.03.2008, Bucuresti - Patriarhia.ro Afisari: 3901   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Biserica Ortodoxa Romana
Biserica Ortodoxa Romana
Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, l-a primit astazi, 18 martie 2008, la Resedinta patriarhala, in vizita de prezentare, pe Excelenta Sa Arhiepiscopul Francisco Javier Lozano, Nuntiu Apostolic in Romania.

Excelenta Sa Arhiepiscopul Francesco Javier Lozano a multumit pentru primire si a tinut sa precizeze faptul ca, pentru Nuntiatura Apostolica, relatiile cu Patriarhia Romana reprezinta o prioritate, avand in vedere necesitatea promovarii cu mai multa insistenta a valorilor crestine in lumea secularizata de astazi.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a subliniat ca marturisirea comuna a valorilor spirituale in societatea contemporana este rezultatul cooperarii ecumenice, care trebuie sa se extinda si in alte sfere ale misiunii de astazi a Bisericii. In acest sens, Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane a propus organizarea, in urmatorii ani, a unui congres international ortodox - romano catolic avand ca tema migratia - o problema pastorala de mare actualitate - cu scopul de a evidentia amploarea fenomenului si de a identifica noi posibilitati de cooperare dintre cele doua Biserici in acest domeniu.

In cadrul intrevederii, au mai fost abordate diferite aspecte cu privire la activitatea Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei si a Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei, ai caror ierarhi titulari au fost de curand alesi de catre Sfantul Sinod. In acest sens, Parintele Patriarh Daniel si Excelenta Sa Arhiepiscopul Francisco Javier Lozano au subliniat faptul ca prezenta unor ierarhi ortodocsi romani in aceste tari va contribui la intarirea marturiei crestine comune intr-o Europa afectata de secularizare si la promovarea mai eficienta a dialogului si cooperarii dintre cele doua Biserici.

Biroul de presa al Patriarhiei Romane
Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
28.11.2013 Biserici greco-catolice recupe...
Nota: daca aveti date despre o biserica greco-catolica dupa Revolutie va rugam sa postati un comenta... citeste »

18.07.2013 Biserica Greco-Catolica contes...
Episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, a adresat pe data de 18 iulie 2013 o scrisoare Pri... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3771527