Home : Stiri : 2008-03-17
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Dezvelire de monument la Totesti, Hunedoara

17.03.2008, Totesti, Hunedoara - Greco-Catolica.org Afisari: 3834   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Dezvelire de monument la Totesti, Hunedoara
Poza 1 din 2
Dezvelire de monument la Totesti, Hunedoara

In data de 16 Martie, a avut loc un eveniment deosebit pentru comunitatea Greco-catolica din comuna hunedoreana Totesti. In curtea Bisericii Greco-Catolice din localitate, a avut loc dezvelirea si sfintirea unei cruci monumentale.

Aceasta cruce monumentala a fost ridicata in memoria calugarilor iezuiti care si-au desfasurat activitatea in Manastirea din Totesti, locuita de calugarii iezuiti din “Societatea lui Isus” inainte de anul 1948, cand Manastirea a fost desfiintata de regimul communist.

Printre cei evocati se numara Prea Sfintitul Ioan Balan, fostul Episcop al Lugojului; Pr. Gh. Fireza; Pr. Bodican Ioan; Pr. Puni Emil, fost Provincial iezuit, recent decedat; Pr. Clara Cornel si Pr. Pal Francisc.

Monumentul a fost ridicat prin stradania Parohului de la totesti, Pr. Dragota Pavel, Protopop de Hateg si Prelat Papal. Acesta a fost sprijinit de catre Consiliul Parohial si Primaria Comuniei Totesti. La ceremonia religioasa a participat un sobor de preoti, printer care Pr. Vasiloni Trandafir Florin, Protopop de Sarmisegetuza si Pr. Doinel Preda, Protopop Onorific de Hateg. De asemenea, o multime de credinciosi de toate confesiunile au fost prezenti la Totesti, pentru a evoca figura luminoasa a celor pomeniti.

Pr. Vasiloni Trandafir Florin
Protopop de Sarmisegetuza
Responsabil Eparhial cu Pastoratia Laicilor- Lugoj

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
19.06.2013 Biserica Greco-Catolica solici...
In dimineata zilei de 19 iunie, Preafericirea Sa Cardinalul Lucian Muresan, liderul Bisericii Greco-... citeste »

27.10.2014 Monica Macovei atacata de PSD ...
Monica Macovei, candidat independent la presedintia Romaniei, a fost atacata in seara zilei de 21 oc... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3773983