Home : Stiri : 2008-03-11
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

O noua biserica romaneasca in Valea Timocului

11.03.2008, Malainita, Valea Timocului - Ziua.ro Afisari: 3273   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Sfintirea bisericii romanesti din Malainita, Valea Timocului
Sfintirea bisericii romanesti din Malainita, Valea Timocului

In localitatea romaneasca Malainita, din Serbia, situata la circa 15 kilometri de orasul Negotin, s-a sfintit sambata piatra de temelie a unei biserici romanesti al carei hram va fi "Sf. Niceta de Remesiana", informeaza Rompres.

Noul lacas de cult, care va fi zidit in cursul acestui an prin contributia comunitatii locale, se ridica prin initiativa parohului Malainitei si protoereului de Dacia Lipensis, Boian Alexandrovici. In perioada 2003-2005, acesta a mai construit, tot in aceasta localitate, prima biserica romaneasca pe care autoritatile bisericesti si administrative sarbe, dupa ce l-au condamnat la trei luni de inchisoare cu suspendare, l-au obligat sa o demoleze. "In urma presiunilor opiniei publice din intreaga lume, aceasta biserica, ce poarta hramul Sfintilor Mihail si Gavril, a fost salvata, iar decizia autoritatilor a fost anulata. In perioada care urmeaza, aceasta prima biserica se va transforma in manastire", a precizat Boian Alexandrovici.

Dusan Parvulovici, presedintele federatiei Romanilor din Serbia, ne-a precizat ca momentul sfintiirii pietrei de temelie a unei noi biserici in Valea Timocului reprezinta "un moment istoric, care a aratat ca romanii din Serbia se pot uni in jurul Bisericii, singura care poate sa ne adune si sa ne tina la un loc". (G.D.)

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
15.06.2013 Protest prin rugaciune in fata...
Ieri, in zi sfanta de sarbatoare, aproximativ 50 de studenti de la Seminarul Teologic Greco-Catolic ... citeste »

01.12.2014 Aportul comunitatii greco-cato...
Este bine ca intr-o zi ca aceasta, de 1 decembrie, cand serbam Marea Unire de la 1918, sa ne uitam i... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume




3772083