Home : Stiri : 2008-02-28
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Seminar International "Violenta in familie"

28.02.2008, Sibiu, RO - Greco-Catolica.org Afisari: 3284   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Imagine de la seminarul international “Violenta in familie”
Poza 2 din 3
Imagine de la seminarul international “Violenta in familie”

In perioada 24-28 februarie, a avut loc la Sibiu Seminarul International “Violenta in familie”. Seminarul a fost gazduit de catre Academia Evanghelica Transilvania din Sibiu, avand ca parteneri Mitropolia Ardealului, Asociatia Filantropica Medical-Crestina “Christiana” Cluj-Napoca si Organizatia “True Foundations”- SUA.

Principalul lector al acestui Seminar a fost Prof. Steve Acheson, consilier pastoral acreditat, Directorul Organizatiei “Life Management Systems” din Phoenix, Arizona (SUA). Motto-ul acestei actiuni a fost unul de sorginte biblica: “Fericiti facatorii de pace!”.

In cadrul acestui Seminar-Training, s-au prezentat si aprofundat modele ale asistentei sociale in situatii de criza precum si aspecte ale prevenirii si inlaturarii unui flagel tot mai prezent in societatea contemporana: violenta in familie. Scopul intalnirii a fost acela de a transmite impulsuri concrete, bazate pe cazuistica reala, pentru munca sociala in acest domeniu. Bisericile crestine, care propovaduiesc pacea, sunt chemate la un efort conjugat pentru inlaturarea violentei domestice. Seminarul a abordat aspectele teologice, psihologice si sociologice ale problemei, enuntandu-se cauzele, efectelele precum si posibilele actiuni terapeutice in contracararea ei.

La acest Simpozion, cu larga participare ecumenica si pluridisciplinara, au participat printre altii PS Visarion Rasinareanul, Vicarul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Sibiului, Pr. Dr. Jurgen Henkel, Directorul Academiei Evanghelice Sibiu, Pr. Vasiloni Trandafir Florin, Protopop Greco-Catolic de Sarmisegetuza si Responsabil Eparhial cu Pastoratia Laicilor-Lugoj, alti preoti, asistenti sociali, pedagogi si mediatori.

A consemnat pentru www.Greco-Catolica.org
Pr. Florin Vasiloni

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
31.05.2013 Interviu despre posedare, exor...
Sambata, 1 iunie, incepand cu orele 19:00, va avea loc la Manastirea Greco-Catolica "Adormirea Mai... citeste »

28.11.2013 Parohia Greco-Catolica din Vin...
În dimineata zilei de 28 noiembrie 2012, Parohia Greco-Catolica din Vintere, judetul Bihor, a ... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3771362