Home : Stiri : 2007-12-03
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Misiuni la Bucova- Protopopiatul Sarmisegetuza

03.12.2007, Bucova - Greco-Catolica.org Afisari: 3685   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Biserica greco-catolica din Bucova
Poza 1 din 3
Biserica greco-catolica din Bucova

In zilele de 1-2 Decembrie, Parohia Bucova, centrul Protopopiatului Greco-Catolic de Sarmisegetuza, a gazduit o serie de manifestari, care s-au incadrat in sfera misiunilor specifice perioadei Postului Craciunului.

In ziua de 1 Decembrie s-a celebrat, in organizarea si cu participarea AGRU si ASTRU local un Tedeum in cinstea Zilei Nationale a Romaniei. In cadrul acestei ceremonii, s-a evocat istoria evenimentelor care au condus la Marea Unire din 1918, in special contributia reprezentantilor de seama ai Bisericii Greco-Catolice la infaptuirea acestui deziderat de veacuri a poporului roman.

In data de 2 Decembrie, a avut loc Sf. Liturghie si un Parastas comemorativ pentru eroii comunitatii locale, care s-au jertfit pentru idealul unirii. In dupa masa aceleiasi zilei, s-a celebrat in Biserica Parohiala din Bucova Sf. Maslu de obste, cu participare a noua preoti din zona. Protopopul locului, Pr. Vasiloni Trandafir Florin a fost insotit printre altii de catre Pr. Dragota Pavel, Prelat Papal si Protop de Hateg; Pr. Adrian Nagy, Protopopul Vaii Jiului; Pr. Prot. Onor. Preda Doinel s.a. La acest serviciu au participat sute de credinciosi din Bucova si Bautar, acolo unde se afla in lucru o alta Biserica Greco-Catolica.

La sfarsitul zilei, a avut loc un moment muzical, in care s-au cantat colinde de Craciun, spre bucuria credinciosilor prezenti la aceste evenimente.

A consemnat pentru www.greco-catolica.org,
Pr. Vasiloni Trandafir Florin
Protopop de Sarmisegetuza

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
09.06.2013 Vicepresedintele PDL Ioan Olte...
Deputatul si vicepresedintele PDL Ioan Oltean a avut o noua conferinta de presa in care si-a apara... citeste »

21.11.2013 Cardinalul Lucian Muresan se i...
Eminenta Sa Cardinal Lucian Muresan, Arhiepiscop Major si Intaistatator al Bisericii Romane Unite cu... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3772179