Home : Stiri : 2007-10-20
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Se scindeaza Episcopia ortodoxa a Oradiei, Bihorului si Salajului!?

20.10.2007, Zalau, SJ - Crisana.ro Afisari: 4352   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Sediul Episcopiei Ortodoxe a Oradiei
Sediul Episcopiei Ortodoxe a Oradiei

Joi, la Catedrala "Sfanta Vineri" din Zalau, a avut loc intalnirea membrilor Adunarii eparhiale a Episcopiei ortodoxe a Oradiei, Bihorului si Salajului, care a fost condusa de IPS Bartolomeu Anania, mitropolitul Ardealului si Crisanei, secondat de PS Sa Sofronie Drincec, episcopul ortodox al Oradiei, Bihorului si Salajului, si de PS Sa Petroniu Salajanul, arhiereu vicar al episcopiei.

"Ne-am reunit, joi, la Zalau, pentru a supune hotararii Adunarii eparhiale cererea facuta de Protopopiatul din Zalau de a infiinta Episcopia Zalaului, Silvaniei si Salajului. Propunerea a fost adoptata, iar hotararea va fi pusa pe ordinea de zi a Sinodului, urmand ca acesta sa aprobe constituirea noii episcopii. Salajenii si-au exprimat demult aceasta dorinta, deoarece e greu ca un singur episcop sa ajunga in toate bisericile si sa coordoneze intreaga activitate. Asadar, decizia de constituire a noii episcopii a fost luata ca urmare a numarului mare de credinciosi si de parohii nou infiintate, in ultimii ani, in cadrul Episcopiei Oradiei, Bihorului si Salajului", ne-a declarat Florian Pantea, membru in Adunarea eparhiala si consilier local.

L.IONAS

Comentarii
25.10.2007 Episcopie ortodoxa in fiecare judet de Nedumeritul
Eu zic ca dupa ce ortodocsii termina de facut cate o episcopie in fiecare judet din tara, sa inceapa sa faca una in fiecare oras, comuna si apoi sat. Si uite asa, dupa ce ne tot laudam ca suntem singurul popor latin de credinta ortodoxa (un non-sens, insa nu doresc sa intru acum in detalii), iata ca in curand vom deveni poporul cu cei mai multi episcopi ortodocsi pe cap de locuitor.

E clar ca episcopii ortodocsi se bat pe ciolan ca orbii. Dupa ce Bartolomeu Anania a pierdut sefia Mitropoliei Ardealului, si-a creat una proprie. Dupa ce Petroniu Salajeanul a pierdut episcopia Oradiei si-a creat acum una la Zalau. Stati sa vedeti in cativa ani cand termina de facut episcopii in toate judetele, cum vor incepe sa faca cate doua, trei in fiecare judet, si astfel fiecare judet va deveni mitropilie.

Sincer, mi-e greata de aceste lighioane. Nu numai ca se fac ei si Biserica lor de rusine, insa il fac de rusine pe Dumnezeu in fata oamenilor. Te miri ca atatia ortodocsi nu mai merg la biserica, isi pierd credinta in Dumnezeu si si-o regasesc la cultele neoprotestante? Oare cand se va trezi si poporul asta din "somnul cel de moarte" la care-l adancira barbosii de tirani?
25.10.2007 Vomitorium de Lamuritu`
Cand ti se face greata, faci la fel ca stramosii matale, te duci la vomitoriu, te golesti si apoi mai iei o portie.
25.10.2007 Poftin cultura de Nedumeritul
Poftim cultura la Laurentiu. Cat a inteles domnia sa din cele ce le-am spus... Din partea mea, fratele meu, faceti-va episcopie in fiecare cartier al orasului. Vezi numai sa nu fiti voi vomati din gura lui Dumnezeu cum zice Apocalipsa.
25.10.2007 Vicariat greco-catolic vs. Episcopie Ortodoxa de Thor_
Ideea formarii unei Episcopii Ortodoxe nu exista de multa vreme, si asta o afirm cu certitudine; dorinta a aparut in momentul in care Simleu-Silvaniei a fost readus la rangul de Vicariat General.

Cat despre alte "legaturi" ierarhice, nu cred ca rost sa mai fie mentionate.
25.10.2007 Dea Episcopul si neamul ... . de Vasile Bouleanu

Ma gandesc cum oare se descurca seful de facto al TUTUROR cultelor din Romanitza cu "shtatul" de salarii pentru nesfarsita Episcopiada a BOR ?
Nu de alta dara se stie cine plateste acela este stapanul.Nu ?

Ma gandesc grea munca pentru secretarul de stat (presupus de dfrept) de la culte ....

Vasile Bouleanu .
22.03.2010 Sunt de acord de online
Multumesc pentru un blog interesant
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
28.11.2013 Retrocedarea bisericii greco-c...
Ziua de marti, 5 noiembrie, 2013 a însemnat pentru comunitatea greco-catolica din Ramna un eve... citeste »

28.11.2013 Biserici greco-catolice recupe...
Nota: daca aveti date despre o biserica greco-catolica dupa Revolutie va rugam sa postati un comenta... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3771432