Home : Stiri : 2007-10-18
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Nou plan pastoral pentru arhiepiscopia de Sydney

18.10.2007, Sydney, Australia - Greco-Catolica.org Afisari: 4453   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Episcopul Julian Porteous, auxiliar de Sydney
Episcopul Julian Porteous, auxiliar de Sydney

Un nou plan pastoral este oportunitatea pentru arhiepiscopia de Sydney de a porni “un nou inceput” in lucrarea sa pastorala si apostolica, a spus episcopul Julian Porteous, auxiliarul episcopului de Sydney.

Episcopul Julian a spus ca documentul pastoral “Inceput proaspat cu Cristos: 2008-2011 Misiune, Prioritati, Scopuri si Strategii”, a fost bine primit si aprobat de catre cler la recenta intalnire a preotilor din Leura.

Documentul a fost produs de catre Comitetul Arhidiecesan de Planificare, si a venit dupa un vast program de consultare cu preotii, agentiile si parohiile arhidiecezei.

Arhiepiscopul de Sydney, Cardinalul George Pell, la inceputul planificarii acestui proces, a indrumat ca planul sa fie o “consolidare a vietii catolice” in arhidieceza.

Planul va fi lansat de catre Cardinalul Pell la inceputul lunii noiembrie si se va implementa in urmatorul an. Cardinalul va numi un episcop auxiliar care sa supravegheze implemantarea acestuia.

Episcopul Julian a afirmat ca preotii vor incepe sa discute cu propriile comunitati parohiale ce initiative cheie se vor desfasura in parohii.

Planul va aduce o noua vitalitate misiunii si vietii arhiepiscopiei”, a afirmat Julian. “Intentia cardinalului a fost sa ridice viata catolica in arhiepiscopie, iar planul a fost construit in jurul acestui scop. Suntem in mod particular interesati in a fi mai eficace in misiunea noastra de a fi mai activ prezenti in societate. Dorim ca parohiile sa se uite la oportunitati pentru a aduce oamenii inapoi la credinta. Planul a fost o ocazie buna pentru analiza parohiile si agentiile arhiepiscopiei, si cum putem merge inainte in dezvoltarea si intarirea vietii Bisericii. Planul este impartit in opt domenii de activitate:
- evanghelizare si reinnoire spirituala;
- clerul si reinnoirea religioasa;
- reinnoirea parohiala;
- casatorie si viata de familie;
- grija pastorala si ajutor social;
- ministrarea persoanelor tinere;
- educatia catolica;
- ziua mondiala a tineretului catolic.

Episcopul Julian a afirmat ca implementarea evanghelizarii si a reinnoirii spirituale este “a duce in lume mandatul pe care Cristos l-a incredintat Bisericii”. “Evanghelizarea nu este o problema secundara sau aparte, este misiunea Bisericii”, a afirmat el. “Din acest motiv este in capul listei si va fi prima prioritate a arhiepiscopiei.

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
19.06.2013 Biserica Greco-Catolica solici...
In dimineata zilei de 19 iunie, Preafericirea Sa Cardinalul Lucian Muresan, liderul Bisericii Greco-... citeste »

01.12.2014 Aportul comunitatii greco-cato...
Este bine ca intr-o zi ca aceasta, de 1 decembrie, cand serbam Marea Unire de la 1918, sa ne uitam i... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3772110