Home : Stiri : 2007-10-18
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

CNSAS: Calinic Argatu a primit verdict de politie politica

18.10.2007, Bucuresti - HotNews.ro Afisari: 3470   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
PS Calinic
PS Calinic

Calinic Argatu, Episcop de Arges, cunoscut cu numele de cod "Zamfir", a primit verdict de politie politica din partea Colegiului CNSAS. Prelatul are dreptul sa faca contestatie in termen de 15 zile. Potrivit unor informatii din CNSAS, episcopul are angajament cu Securitatea si a furnizat numeroase note informative.

De-a lungul timpului insa, Calinic a negat ca ar fi colabroat cu Securitatea, sustinind, ca si Andrei Andreicut, ca a fost "haituit".

Patriarhul Daniel a primit decizie de necolaborare, desi asa cum a declarat Mircea Dinescu, numele acestuia apare pe o lista cu 25 de dosare distruse de SIE in data de 23 decembrie 1989. Acest lucru va fi mentionat expres in textul deciziei CNSAS, a spus Dinescu. PF Daniel nu a furnizat Colegiului nici o explicatie privind dosarul ars si nici nu a venit pentru audieri.

In aceeasi situatie se afla si alti inalti prelati al caror nume a fost gasit pe lista cu dosarele arse in perioada revolutiei, printre ei numarindu-se si seful Bisericii Romano-Catolice din Romania, Arhiepiscopul Ioan Robu.

Parte din ei 25 au primit decizii de necolaborare cu Securitatea, dar asa cum a tinut sa precizeze Mircea Dinescu, aceasta din cauza ca in arhiva CNSAS nu se afla nici un document in ce-i priveste si SRI si SIE nu au trimis alte documente.

Cit priveste celelalte cazuri de inalti prelati cu nume conspirative aflati in dezbaterea CNSAS, cum ar fi Visarion Rasineanu, episcop -vicar de Sibiu, cunoscut drept "pesoana de sprijin" cu numele conspirativ "Bobi", aceseta au fost aminate pentru saptamina viitoare.

Mircea Dinescu a spus ca nu s-a putut lua o decizie din cauza ca a fost "egalitate de voturi" in ce priveste decizia de politie politica.

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
28.11.2013 Retrocedarea bisericii greco-c...
Dupa 65 de ani comunitatea greco-catolica din Holod (BH) a intrat în biserica parohiala din lo... citeste »

29.04.2016 30 de vicii de procedura in pr...
In Vinerea Mare ne reamintit ziua judecatii, rastignirii si mortii lui Isus pe cruce. Biblia mention... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
1404160