Home : Stiri : 2007-10-18
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Nuntiul Apostolic si-a luat la revedere de la credinciosii greco-catolici

18.10.2007, Blaj, RO - Bru.ro Afisari: 3705   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
PF Lucian Muresan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolice, ii daruieste o icoana a Sf. Fecioare nuntiului Jean-Claude Perisset
PF Lucian Muresan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolice, ii daruieste o icoana a Sf. Fecioare nuntiului Jean-Claude Perisset

Joi, 18 octombrie 2007, in Catedrala Arhiepiscopala “Sfânta Treime” din Blaj, Excelenta Sa Mons. Jean-Claude Périsset, Nuntiu Apostolic in Romania si Republica Moldova, si-a luat la revedere de la credinciosii greco-catolici, la apropierea incheierii misiunii diplomatice in tara noastra. Excelenta Sa a concelebrat Sfanta Liturghie, la orele 8, alaturi de membrii Sinodului Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica: Preafericirea Sa Arhiepiscopul Major Lucian, Preasfintia Sa Episcopul Virgil al Oradiei, Preasfintia Sa Episcopul Alexandru al Lugojului, Preasfintia Sa Episcopul Florentin al Clujului si Gherlei, Preasfintia Sa Episcopul Ioan al Maramuresului, Preasfintia Sa John Michael, Episcop de Canton, pastorul credinciosilor romani greco-catolici din Statele Unite ale Americii.

Intaistatatorul Bisericii Române Unite, prezentand in cateva cuvinte activitatea Ambasadorului Sfantului Parinte, i-a multumit pentru infaptuirile din timpul permanentei in Romania, luandu-si la revedere in numele credinciosilor greco-catolici.

La finalul oficiului, Preafericirea Sa Lucian i-a oferit ambasadorului Sfantului Scaun in România, decan al corpului diplomatic, o icoana a Sfintei Fecioare Maria cu Pruncul in brate, in timp ce corul studentilor teologi blajeni, dimpreuna cu toti cei prezenti, i-au cantat “La multi ani” inaltului oaspete. Vizibil emotionat, Nuntiul Apostolic a multumit pentru toate momentele placute petrecute impreuna de-a lungul celor noua ani de misiune in Romania, rugandu-i pe toti sa-l poarte in rugaciune si de acum inainte.

Alexandru Petarlecean

n.n. - discursul integral al PF Lucian il gasiti aici.

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
14.06.2013 Greco-catolicii vor inapoi bis...
Pe data de 25 octombrie, 2006, Episcopia Greco-Catolica de Oradea a chemat parohia ortodoxa Sf. Gh... citeste »

15.06.2013 Un nou termen pentru retroceda...
Intr-un comunicat remis pe adresa redactiei noastre de catre Episcopia Greco-Catolica de Oradea, se ... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3771614