Home : Stiri : 2007-10-18
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Legea invatamantului, Comisia de cercetare a istoriei si noua misiune diplomatica a arhiep. Jean-Claude Perisset, pe agenda adunarii plenare a Conferintei Episcopilor din Romania

18.10.2007, Sumuleu-Ciuc - Radio Vatican Afisari: 5639   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Mons. Jean Claude Perisset
Mons. Jean Claude Perisset

In zilele de 15-16 octombrie 2007, Conferinta Episcopilor din Romania s-a intrunit in sesiune plenara de toamna la Casa de Studii "Jacob Antal" din Miercurea Ciuc (Sumuleu): informeaza comunicatul emis de pr. Cazimir Budau, secretar general al Conferintei Episcopilor Catolici de ambele rituri din Romania.

La lucrarile plenarei a participat si ES Jean-Claude Périsset, nuntiu apostolic in Romania si Republica Moldova, care i-a anuntat pe episcopi despre incheierea misiunii sale in Romania si noua misiune de nuntiu apostolic in Republica Fedrala Germania incredintata de papa Benedict al XVI-lea.

Episcopii au abordat si discutat diferite probleme cu care se confrunta in privinta invatamantului confesional, situatia acceptarii de catre Secretariatul de Stat pentru Culte a Codurilor Canonice ale Bisericii Romano-Catolice si Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica, problemele referitoare la asociatia Caritas Romania, necesitatea urgentarii Legii invatamantului, statutul congregatiilor religioase din Romania, constituirea unei Comisii nationale de cercetare a istoriei Bisericii Catolice din Romania in perioada 1948-1989, participarea tinerilor din Romania la intalnirea cu Sfantul Parinte la Sydney in 2008, alte probleme de ordin intern. Pentru participarea la Adunarea Generala a Sinodului Episcopilor de la Roma din 2008 a fost ales ES György Jakubinyi, arhiepiscop de Alba-Iulia.

In finalul comunicatului se precizeaza ca sesiunea de primavara a Conferintei Episcopilor Catolici din Romania va avea loc la Iasi, pe 15-17 mai 2008.

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
14.11.2013 Comunicat: Premierul Ponta, so...
Cardinalul Lucian Muresan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice din Romania, i-a adresat ... citeste »

09.06.2013 Peste 1200 de tineri din Episc...
Sambata, 8 iunie, a avut loc la Satu Mare cea de-a sasea editie a Intalnirii Eparhiale a Tinerului G... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3702192