Home : Stiri : 2007-10-17
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Papa incurajeaza speranta in cea de-a doua sa enciclica

17.10.2007, Roma, IT - Greco-Catolica.org Afisari: 3235   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Papa Benedict al XVI-lea
Papa Benedict al XVI-lea

Papa Benedict al XVI-lea a terminat ce-a dea doua enciclica a sa, o meditatia asupra sperantei crestine, afirma surse din Vatican.

Enciclica, lunga de 65 de pagini, este intitulata “Spe Salvi” (“Salvat prin speranta”). Titlul vine din Scrisoarea Sfantul Pavel catre Romania, in care acesta afirma: “Caci prin speranta ne-am mantuit” (Rom. 8, 24).

Enciclica va explora intelesul crestin al sperantei, cu referire la filozofia moderna si provocarile necredintei, afirma Catholic News Service.

Papa a lucrat la enciclipa pe timpul acestei veri, pe durata vacantei petrecuta in Nordul Italiei si la resedinta sa din afara Romei. In acelasi timp, Papa a lucrat si la o a treia enciclica care trateaza subiecte sociale, au afirmat oficialii de la Vatican.

Papa a publicat prima sa enciclica la sfarsitul anului 2005, intitulata “Deus Caritas Est” (“Dumnezeu este iubire”). Aceasta cheama la o mai profunda intelegere a iubirii ca un dar de la Dumnezeu care trebui impartasit cu cei din jur.

Papa a vorbit despre importanta virtutii sperantei in 2005, cand s-a adresat episcopilor din Mexic in vizita lor “ad limina” la Roma.

Confruntata cu schimbarile moderne si panorama complexa, virtutea sperantei este subiectul unui aspre incercari in comunitatea credinciosilor. Din acest motiv trebuie sa fim apostoli plini de speranta si incredere in promisiunile lui Dumnezeu. Dumnezeu niciodata nu-si abandoneaza poporul sau, fiind activ si viu in lume”, le-a spus Papa episcopilor mexicani. “In societatea contemporana, care arata semne vizibile de secularism, nu trebuie sa cadem in disperare sau intr-o lipsa de entuziasm in proiecte pastorale”, a adaugat Papa.

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
02.12.2014 Liderul Bisericii Greco-Catoli...
Eminenta Sa Cardinal Lucian Muresan i-a adresat o scrisoare de felicitare in numele Bisericii Greco-... citeste »

14.03.2015 Episcopul greco-catolic Virgil...
Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, a trimis pe data de 14 martie 2015 o ... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
1893857