Home : Stiri : 2007-10-15
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Apel al Papei pentru eliberarea a doi preoti rapiti in Irak

15.10.2007, Mosul, Irak - Greco-Catolica.org Afisari: 2697   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail

Dupa rugaciunea Angelus de duminica, 14 octombrie 2007, in fata a mii de credinciosi adunati in piata Sf. Petru din Roma, Papa Benidict al XVI-lea a facut un apel pentru eliberarea a doi preoti siro-catolici rapiti vineri in Irak.

Stiri tot mai serioase despre atacuri si violente continua apara zilnic din Irak”, a spus Papa, “zguduind constiinta tuturor celor care doresc binele acestei tari si pacea in regiune. Printre aceste stiri, am aflat astazi despre rapirea a doi preoti siro-catolici din arhidieceza de Mosul, care sunt amenintati cu moartea.

Fac apel rapitorilor pentru ca sa puna imediat in libertate cei doi calugari si, amintind inca o data ca violenta nu rezolva tensiunile, inalt la Domnul o rugaciune staruitoare pentru eliberarea lor, pentru toti care sufera violenta, si pentru pace.

Agentia de stiri AsiaNews informeaza ca cei doi preoti, Pr. Pius Affas, in varsta de 60 de ani, si Pr. Mazen Ishoa, in varsta de 35 de ani sfintit preot recent, erau in drum spre celebrarea Sfintei Liturghii la biserica “Sfanta Fecioara de la Fatima” cand au fost rapiti vineri in jurul orei 4 PM. Sursele agentiei AsiaNews din Mosul au afirmat ca pana in prezent nu s-a facut nici o cere din partea rapitorilor si aminteste ca inclusiv episcopul lor, Basile George Casmoussa, a fost rapit in urma cu doi ani si eliberat mai tarziu.

Pr. Affas a fost profesor de biblic la seminarul din Mosul si in trecut director al revistei de limba araba “Gandirea Crestina”. Pr. Mazen a fost sfintit preot in urma cu doar cateva luni. El a intrat in seminar dupa ce si-a optinut in prealabil o diploma si si-a termiant stagiul militar.

Comentarii
15.10.2007 Sa fie o intamplare? de Pr. Chris Terhes
Sa fie oare numai o intamplare ca acesti doi preoti au fost rapiti tocmai cand plecau sa celebreze Sf. Liturghie la Biserica "Sfanta Fecioara de la Fatima" in aceste zile cand se implinesc 90 de ani de la incheierea aparitiilor Sf. Fecioare de la Fatima?

Sa ne rugam Bunului Dumnezeu pentru acesti doi bravi soldati ai Sai, care prefera sa isi sacrifice viata pentru vestirea Cuvantului Sau intr-o societate tensionata ca Irakul.
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
31.05.2013 Interviu despre posedare, exor...
Sambata, 1 iunie, incepand cu orele 19:00, va avea loc la Manastirea Greco-Catolica "Adormirea Mai... citeste »

15.06.2013 Biserica Seminarului greco-cat...
In dimineata zilei de 14 iunie, orele 10.00, Parohia Ortodoxa "Sfantul Gheorghe" din Oradea a retroc... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3771530