Home : Stiri : 2007-10-15
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Concluziile intalnirii comisiei teologice internationale de dialog catolic-ortodox de la Ravena

15.10.2007, Ravena, IT - Greco-Catolica.org Afisari: 4069   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail

Cea de a zecea intalnire a comisiei teologice internationale de dialog intre catolici si ortodocsi, tinuta in orasul italian Ravena, s-a incheiat ieri.

Pe timpul intalnirii membrii catolici si ortodocsi si-au indreptat atentia asupra temei “Consecintele Ecleziologice si Canonice ale Naturii Sacramentale a Bisericii: comuniune ecleziala, conciliaritate si autoritate in Biserica”, iar la sfarsitul intalnirii au semnat un document comun.

Intr-un comunicat facut public la sfarsitul intalnirii s-a afirmat ca “delegatia Patriarhiei Moscovei a prezentat decizia Bisericii Ortodoxe Ruse de a se retraga de la intalnirea comisiei datorita prezentei unei delegatii a Bisericii Ortodoxe Estoniene, care a fost declarata «autonoma» de catre Patriarhia Ecumenica a Constantipolului, statut nerecunoscut de Patriarhia Moscovei”. Retragerea delegatiei ruse s-a intamplat “in ciuda faptului ca Patriarhul Ecumenic, cu aprobarea tuturor membrilor ortodocsi prezenti, a oferit o solutie de compromis, si anume inregistrarea nerecunoasterii de catre Patriarhia Moscovei a autonomiei Bisericii Ortodoxe Estoniene”.

Solicitat pentru un comentariu, directorul general Radio Vatican si al Salii de Presa a Sf. Scaun, pr. Federico Lombardi, referindu-se la aceasta retragere a delagatiei Patriarhiei Moscovei, a afirmat ca "este de dorit ca aceste dificultati intra-ortodoxe sa nu prejudicieze dialogul oficial al Ortodoxiei cu Biserica Catolica si ca acestea sa poata fi curand solutionate".

Tema urmatoarei sesiuni plenare, a carui data si locatie va fi decisa in curand, va fi: “Rolul episcopului Romei in comuniunea Bisericii din primul mileniu”.

Comentarii
15.10.2007 docomentul de Nicoara
Va rog,in care se publica docomentul comun da-l postati sa-lcitti cu tontii!!Totusi nu inteleg de ce aceste intalniri se mai fac,precum si "emfaza" lor,care nu are nici o legatura cu realitatea.Comportamentul KGB-istilor in sutana este revelator!
Ovidiu Nicoara
16.10.2007 Declaratia comuna de la sfarsitul intalnirii de Pr. Chris Terhes
Draga domnul Nicoara,

La adresa de mai jos puteti gasi textul declaratiei comune semnat la sfarsitul intalnirii:
http://www.greco-catolica.org/stireview.aspx?id=276

15.11.2007 kgb sau altceva? de councill0r
hai sa ne gandim ,daca patriarhia Constantinopolitana e deja sub directa coordonare a Vaticanului atunci gestul delegatiei ruse nu poate fi decat un reflex de aparare de la o actiune care vizeaza destramarea unutatii ortodoxe...restul e praf in ochi
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
19.06.2013 Biserica Greco-Catolica solici...
In dimineata zilei de 19 iunie, Preafericirea Sa Cardinalul Lucian Muresan, liderul Bisericii Greco-... citeste »

15.06.2013 Scrisoare deschisa catre Biser...
Scrisoarea alaturata a fost trimisa de pr. Cristian Sabau, rectorul Seminarului Teologic Greco-Catol... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3771422