Home : Stiri : 2007-10-15
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Nuntiul apostolic in Romania, mons. Jean-Claude Périsset a fost transferat de Papa la nuntiatura apostolica din Republica Federala Germania

15.10.2007, Bucuresti, RO - Greco-Catolica.org Afisari: 4118   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Mons. Jean Claude Perisset
Mons. Jean Claude Perisset

Sfantul Parinte a acceptat luni renuntarea la oficiul de nuntiu apostolic in Republica Federala Germania prezentata de arhiepiscopul titular mons. Erwin Josef Ender si a chemat sa-i urmeze in aceeasi functie ES mons. Jean-Claude Périsset, arhiepiscop titular de Iustiniana Prima, pana in prezent nuntiu apostolic in Romania si in Republica Moldova, a anuntat luni Sala de Presa a Sfantului Scaun. Arhiepiscopul Périsset, elvetian, fusese numit nuntiu apostolic in Romania de catre Ioan Paul al II-lea in data de 12 noiembrie 1998 iar in data de 22 martie 2003 a fost numit de Papa si nuntiu apostolic in Republica Moldova.

Potrivit comunicatului emis agentiilor de presa de nuntiatura apostolica din Bucuresti, misiunea ecleziastica in Romania va fi asumata incepand din data de 8 noiembrie de insarcinatul de afaceri mons. Mauro Lalli, italian, din dieceza de Chieti-Vasto, pentru o perioda nedeterminata.

Comentarii
19.10.2007 Avem nevoie de reforme de Beres
Monseniorul Mauro Lalli a promis ca va duce pina la capat asa zisa "reforma ciangaiasca" pe care E.S. Perisset a inceput-o. Oare de ce o fi vorba? Va reda ciangailor drepturile de odinioara? Va opri continuarea asimilarii ciangailor? Sa speram ca Dumnezeu il va ilumina destul, pentru ca demersurile pe care si le va asuma, sa fie placute Domnului si oitelor Lui.
19.10.2007 Re: Avem nevoie de reforme de Pr. Chris Terhes
La ce va referiti mai precis? Puteti sa ne spuneti mai multe? Va referiti la "continuarea asimilirarii ciangailor". Asimilarea lor unde?

Multumesc in avans pentru raspunsul dumneavoastra.
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
14.11.2013 Comunicat: Premierul Ponta, so...
Cardinalul Lucian Muresan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice din Romania, i-a adresat ... citeste »

15.06.2013 Un nou termen pentru retroceda...
Intr-un comunicat remis pe adresa redactiei noastre de catre Episcopia Greco-Catolica de Oradea, se ... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3773864