Home : Stiri : 2005-03-08
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

IPS Pimen pacalit de fostii guvernanti

08.03.2005, Suceava, RO - Ziua.ro Afisari: 4314   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor nu-si va primi, in proprietate, cele 90.000 de hectare de padure, in ciuda promisiunilor facute pe aceasta tema si de fosta si de actuala Putere. Ordonanta Guvernului Adrian Nastase prin care Arhiepiscopia primea in propritate suprafetele respective de padure nu a intrunit decat 57 de voturi "pentru", 28 "impotriva" si 16 abtineri, numar insufiecient pentru adoptarea unei legi organice. Pentru ca IPS Pimen sa primeasca cele 90 de mii de hectare de padure era absolut necesar ca actul normativ sa intruneasca 69 de voturi "pentru". Impotriva proiectului de lege au votat senatorii PSD si PRM, dar numarul de senatori ai PNL si PD a fost insuficient pentru adoptarea legii. "Este o actiune distructiva si ilogica a actualei Puteri", a comentat liberalul Nicolae Vlad Popa, imediat dupa consumarea votului. El si-a exprimat speranta ca la Camera Deputatilor ordonanta va fi acceptata de plen. "Nu aveau cum sa fie toti senatorii Aliantei prezenti in sala, mai ales ca noi suntem cu un parlamentar mai mult decat reprezentantii Opozitiei. Asta inseamna instabilitate politica", a comentat Popa.

De altfel, in sedintele de grupuri parlamentare ale PSD si ale PNL-PD principala tema de dezbatere a fost ordonanta privind terenurile Arhiepiscopiei. Pesedistii au sustinut ca Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor trebuie sa aiba doar drept de administrare asupra padurilor, si nu drept de proprietate, asa cum se spune in ordonanta. Viceliderul grupului, Ion Solcanu a apreciat ca trecerea in proprietate poate crea "un precedent pentru a determina si alte institutii juridice din Romania, fie bisericesti, fie de alta natura, de a solicita trecerea in proprietate a unor foste proprietati". In cealalta tabara, la Alianta PNL-PD, parerile au fost impartite. Potrivit unor surse din Alianta, Radu Berceanu (PD) a sustinut ca prin improprietarirea Arhiepiscopiei se poate crea un precedent periculos, motiv pentru care toti senatorii ar trebui sa voteze cum ii indeamna constiinta. In replica, liberalul Adrain Cioroianu le-a amintit colegilor de intalnirea de la Putna dintre IPS Pimen, Traian Basescu si Theodor Stolojan, cand acestia din urma au dat asigurari ca daca vor ajunge la putere vor da padurile inapoi Arhiepiscopiei. Discursul lui Cioroianu i-a convins pe aliati, care insa nu au fost capabili sa se stranga in numar mare pentru a promova ordonanta.
Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
10.11.2013 Institutii ale Statului Roman ...
In urma interventiei mai multor institutii ale Statului Roman pentru a pune piedici executarii une... citeste »

31.05.2013 Interviu despre posedare, exor...
Sambata, 1 iunie, incepand cu orele 19:00, va avea loc la Manastirea Greco-Catolica "Adormirea Mai... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3771501