Home : Stiri : 2005-03-09
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Adrian Nastase, chemat sa dea explicatii Arhiepiscopiei Sucevei

09.03.2005, Suceava, RO - Ziua.ro Afisari: 3203   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Presedintele PSD Suceava Gavril Marza a anuntat ieri ca l-a invitat pe presedintele PSD, Adrian Nastase, sa participe la Suceava la o intalnire cu reprezentanti ai Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor pentru a clarifica situatia improprietaririi cu padure a Bisericii din Bucovina, informeaza Mediafax. Marza a spus, intr-o conferinta de presa, ca nu impartaseste votul de luni din Senat prin care a fost respinsa Ordonanta de Urgenta 100/2004 privind improprietarirea cu 90.000 de hectare de padure a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor si si-a exprimat increderea ca actul normativ va fi votat in Camera Deputatilor in varianta propusa de Guvern. Totodata, Gavril Marza a spus ca sustine in continuare ca Bisericii din Bucovina sa ii fie retrocedata intreaga suprafata pe care o revendica, de 192.000 de hectare. El a precizat ca l-a invitat pe Adrian Nastase sa participe, la sfarsitul acestei saptamani, la Suceava, la o intalnire cu IPS Pimen Suceveanul si cu parlamentarii PSD de Suceava, pentru a discuta situatia improprietaririi Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor cu padure. "Vreau ca initiatorul acestei Ordonante de Guvern, presedintele PSD Adrian Nastase, sa clarifice odata pentru totdeauna aceste lucruri", a spus Marza.

Iliescu: Nu se putea restitui ceva ce n-a existat

La randul sau, liderul PSD, Ion Iliescu a spus ca senatorii PSD nu s-au impotrivit pe fond acestei Ordonante, ci n-au fost de acord cu o improprietarire a Arhiepiscopiei. "Noi am promovat acte in toti cei 15 ani, cand era vorba de proprietati. Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor nu a avut insa in proprietate padurile respective, ci in exploatare", a comentat Iliescu. In aceste conditii, a adaugat seful PSD, nu se putea restitui ceva ce nu a existat. Senatul a respins luni Ordonanta de transfer a 90.000 de hectare de terenuri din proprietatea statului in cea a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, care a fost emisa de Guvernul Nastase in campania electorala din 2004, senatorii PSD votand impotriva sau abtinandu-se.

Anca HRIBAN
Roxana ANDRONIC

Alte articole asociate cu acest articol pe categorii:

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
15.06.2013 Un nou termen pentru retroceda...
Intr-un comunicat remis pe adresa redactiei noastre de catre Episcopia Greco-Catolica de Oradea, se ... citeste »

18.07.2013 Biserica Greco-Catolica contes...
Episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, a adresat pe data de 18 iulie 2013 o scrisoare Pri... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3772324