Home : Stiri : 2007-08-21
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Stan: Stop la verificarea preotilor

21.08.2007, Bucuresti, RO - Ziua.ro Afisari: 3783   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Deputatul PSD, Ion Stan, a declarat ieri ca CNSAS nu avea dreptul sa verifice inaltii ierarhi si ca acest lucru trebuie facut in exclusivitate de reprezentantii BOR.

El a cerut intrunirea Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului pentru a se decide predarea dosarelor inaltilor ierarhi de la CNSAS catre Biserica Ortodoxa. "Imixtiunea CNSAS in alegerea Patriarhului reprezinta un grav atac la Constitutie, un atentat la securitatea nationala si un imens serviciu adus dusmanilor de moarte ai autocefaliei BOR" a precizat, intr-un comunicat pentru Rompres, deputatul PSD, Ion Stan. El considera ca decizia Colegiului prin care s-a inceput verificarea inaltilor ierarhi reprezinta o interpretare extensiva si o aplicare abuziva a legii. Deputatul PSD a facut un apel catre ierarhii Bisericii sa boicoteze demersul CNSAS, prin neprezentarea la audieri. Ion Stan a lansat si ideea unui conspiratii, conform careia verificarea inaltilor ierarhi de CNSAS nu este altceva decat executarea unei comenzi straine sau din fruntea puterii politice interne, pentru a submina Biserica Ortodoxa.

Constantin Ticu Dumitrescu a reactionat dupa declaratia deputatului PSD si a precizat pentru NewsIn ca "orice obstructie, interventie nu va da bine pentru opinia publica si va face rau Bisericii." El ne-a declarat ca CNSAS nu face altceva decat sa respecte legea si ca, daca nu se doreste verificarea inaltilor ierarhi, sa fie modificata legea de functionare a Colegiului. (C.A.)

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
19.06.2013 Biserica Greco-Catolica solici...
In dimineata zilei de 19 iunie, Preafericirea Sa Cardinalul Lucian Muresan, liderul Bisericii Greco-... citeste »

04.06.2013 Sinodul Bisericii Greco-Catoli...
Proiectul de lege 253/2013 initiat de deputatul si vicepresedintele PDL Ioan Oltean impotriva Bi... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3773932