Home : Stiri : 2007-06-30
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Adunare Generala a AGRU la Cluj

30.06.2007, Cluj-Napoca, CJ - Greco-Catolica.org Afisari: 3418   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail

Sambata, 30 iunie 2007, la sediul Episcopiei Greco-Catolice din Cluj-Napoca, a avut loc Adunarea Generala a AGRU (Asociatia Generala a Romanilor Uniti, Greco-Catolici). Obiectivele ei principale au fost aprobarea noului statut si numirea unei noi conduceri. Programul a inceput la ora 8 cu celebrarea Sfintei Liturghii in Capela Episcopiei. Liturghia a fost pontificata de PS Florentin Crihalmeanu, Episcop de Cluj-Gherla, concelebrand asistentul spiritual al AGRU National si asistentii spirituali eparhiali.

Din delegatia Episcopiei Lugojului, condusa de Pr. Coriolan Muresan, Vicar Judecatoresc si Pr. Vasiloni Trandafir Florin, Responsabil cu Pastoratia Laicilor, Protopop de Sarmisegetuza, au facut parte si prof. Flavia Perian, Presedinte AGRU diecezan, av. Cristina Purice si Romulus Fisca, secretar.

De la ora 10 au inceput lucrarile, in prezenta a aproximativ 40 de persoane reprezentand delegatiile Arhieparhiei de Alba Iulia si Fagaras, Eparhiilor de Cluj-Gherla, Oradea, Lugoj, Maramures, respectiv a Vicariatului de Bucuresti. Au mai participat la lucrari pr. Mihai Todea, Vicar General al Eparhiei de Cluj-Gherla, pr. Ioan Maties, Vicar cu Laicii in aceeasi Eparhie si domnisoara Codruta Fernea, presedinta ASTRU-Cluj, Pr. Gui Florin, Vicar General de Oradea, Pr. Protopop Vasiloni Trandafir Florin, Responsabil cu laicii in Dieceza de Lugoj.

Dupa introducerea facuta de dr. Alin Tat, presedintele interimar al AGRU, a luat cuvantul PS Florentin Crihalmeanu. Preasfintia Sa, dupa ce a transmis salutul si binecuvantarea Preafericitului Lucian Muresan, Arhiepiscop Major, a caracterizat AGRU ca fiind un stalp al Bisericii Greco-Catolice, vorbind apoi despre identitatea acestei Biserici pe care asociatia trebuie sa o sustina. A urmat interventia doamnei Viorica Lascu, cea care s-a ocupat de reinfiintarea asociatiei in 1990. Domnisoara Oana Tuduce, presedinta ACRO (Actiunea Catolica din Romania), a salutat de asemenea participantii la intalnire.

Ultima interventie i-a apartinut pr. Coriolan Muresan, asistentul spiritual al AGRU, care a subliniat ca AGRU isi propune sa faca apostolat laic in mijlocul tuturor categoriilor sociale, atat in mediul urban cat si in cel rural. Alte idei subliniate de asistentul spiritual la nivel national au fost: nevoia formarii formatorilor, elaborarea unui proiect formativ (Memorie-Identitate-Misiune), editarea unui buletin, dezvoltarea site-ului www.AGRU.ro, reorganizarea Asociatiei la nivel local. A urmat prezentarea, discutarea si votarea statutului AGRU, dezbaterile fiind moderate de presedintele interimar si de asistentul spiritual. Statutul AGRU a fost pregatit din timp de o comisie formata din reprezentanti ai tuturor Eparhiilor. Participantii la Adunarea Generala au avut ocazia sa aduca ultimele retusari statutului, inainte ca acesta sa mearga pentru a fi aprobat de Preafericitul Lucian. Dupa incheierea discutiilor pe marginea statului s-a trecut la votarea Consiliului Director. Structura de conducere, pentru trei ani, este urmatoarea: presedinte - dr. Alin Tat; asistent spiritual national - pr. Coriolan Muresan; sase vice-presedintii - Marius Boldor, Constantin Pantis, Daiana Felecan, Flavia Perian, Ioan Samihaian, Dimitrie Poptamas; coordonatori de departamente - Dana Pacala (spiritual si ecumenic), Cornelia Frisan (invatamant si cultura), Cecilia Fratila (social si caritativ), Alexandra Belciug (familie), Cristina Purice (economic si juridic), Adrian Popescu (imagine si relatii publice); secretar - Radu Capan.

Adunarea Generala a hotarat sa monitorizeze situatia discriminarii Bisericii Greco-Catolice din Romania, careia nu ii sunt restituite bunurile, sa militeze pentru o cultura a vietii si pentru valorile crestine catolice in societate. Lucrarile s-au incheiat cu speranta ca cele stabilite vor da un nou impuls vietii Asociatiei.

A consemnat pentru www.Greco-Catolica.org
Pr. Protopop Florin Vasiloni

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
15.06.2013 Protest prin rugaciune in fata...
Ieri, in zi sfanta de sarbatoare, aproximativ 50 de studenti de la Seminarul Teologic Greco-Catolic ... citeste »

12.11.2013 Interviu cu ultimul supravietu...
"Protopopul ortodox a venit cu un registru si l-a pus pe masa: «Cine trece la ortodocsi, e liber. ... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3772109