Home : Stiri : 2007-07-01
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Forumul International "Crestinismul si societatea" 2007 cu tema "Conducere, familie si justitie sociala"

01.07.2007, Valea Draganului, CJ - Greco-Catolica.org Afisari: 10373   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Iunie 2007 - Chung Honkey, Presedinte "Asociatia Presbiteriana", impreuna cu Pr. Protopop Florin Vasiloni la Valea Draganului, CJ
Poza 1 din 5
Iunie 2007 - Chung Honkey, Presedinte "Asociatia Presbiteriana", impreuna cu Pr. Protopop Florin Vasiloni la Valea Draganului, CJ

In perioada 27 - 30 iunie 2007, in superbul cadru natural oferit de statiunea montana clujeana Valea Draganului, s-a desfasurat Forum International "Crestinismul si Societatea", avand ca teme principale conceptele de Conducere, Familie si Justitie Sociala. Organizatori acestui eveniment au fost asociatiile recunoscute: World Vision Romania, Asociatia Crestin Democratia, Asociatia Presbiteriana, Asociatia Euro-Christic si Asociatia Romana a Oamenilor de Afaceri Crestini.

La acest forum au participat aproximativ o suta de persone, printre care numerosi politicieni si parlamentari romani si straini, reputati jurnalisti, oameni de afaceri, reprezentanti ai mediului academic din tara si strainatate, teologi si reprezentanti ai diferitelor religii si confesiuni religioase, din tara si strainatate.

Principalul oaspete al Forumului a fost John Ashcroft, Procuror General al Statelor Unite ale Americii pana in 2005 si fost membru al Senatului American. Personalitatea sa publica a iesit in evidenta in special in timpul puternicei crize care a lovit America in urma atacurilor teroriste de la 11 Septembrie 2001. El a fost garantul mentinerii legii si ordinii in statul American, sustinand public strategia anti-terorista a presedintelui George W. Bush. A fost in acea perioada considerat ca personalitatea publica cea mai influenta din administratia americana. A fost caracterizat de catre presedintele Bush ca fiind “un om al integritatii, al judecatii depline si un om care mai presus de orice, cunoaste legea”! El a prezentat doua conferinte, avand ca teme raporturile corecte care trebuie sa fie stabilite intre generatii si justitia sociala, ca fundament al dezvoltaqrii societatii moderne.

Printre vorbitori s-au remarcat Prof. american Dave Herrod, editor si producator CNN, Chung Honkey (Coreea de Sud) - Presedintele Asociatiei Prezbiteriene, precum si alti specialisti, cum ar fi Steve Magee (Univ. California), Bruce Johnson (Univ. Chicago) s.a.

Printre temele prezentate s-au numarat: “Familia in Sfanta Scriptura”; “Angajamentele crestine in societate”; “Implicarea paternitatii lui Dumnezeu in familie, biserica si societate”; “Justitia si Societatea”; “Istoria Europeana si Exemple americane ale familiei crestine”; ”Miscarea crestina moderna in Coreea si conducerea familiei”. De asemenea, a fost prezentata lucrarea “Politica lui Dumnezeu si Politica Omului”, material redactat de filosoful francez Jaques Ellul.

S-a discutat mult despre familia moderna, in care trebuie sa se reinstaureze gandirea si modul de viata crestin, familia este unitatea fundamentala a societatii umane. Chiar daca societatea contemporata este afectata de noile curente iar imoralitatea si coruptia creaza multe cofuzii, Biserica are forta sa prezinte societatii adevaratele cai de urmat. Biserica evalueaza corect relatiile familiale si lupta pentru restaurarea familiilor afectate. O societate bazata pe principiile biblice este o societate in care justitia sociala primeaza iar statul de drept este o consecinta fireasca a acestui fapt.

La acest Forum a fost invitat si a participat Pr. Protopop Vasiloni Trandafir Florin, responsabil cu Pastoratia laicilor in Episcopia Greco-Catolica de Lugoj.

A consemnat pentru www.Greco-Catolica.org
Pr. Protopop Florin Vasiloni

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
21.11.2013 Cardinalul Lucian Muresan se i...
Eminenta Sa Cardinal Lucian Muresan, Arhiepiscop Major si Intaistatator al Bisericii Romane Unite cu... citeste »

19.06.2013 Biserica Greco-Catolica solici...
In dimineata zilei de 19 iunie, Preafericirea Sa Cardinalul Lucian Muresan, liderul Bisericii Greco-... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3771587