Home : Stiri : 2007-06-10
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Vizita PS Alexandru la Bucova

10.06.2007, Bucova, CS - Greco-Catolica.org Afisari: 3767   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
In ziua de duminica, 10 iunie, PS Alexandru Mesian, Episcopul greco-catolic al Lugojului, insotit de Mons. Angelo Pop, Vicar General, au efectuat o vizita in parohia Bucova (jud. Caras-Severin), centrul Protopopiatului de Sarmisegetuza. Ei au sosit la invitatia parohului, Pr. Vasiloni Trandafir Florin, protopopul Sarmisegetuzei.

Inaltii oaspeti au dorit sa ia parte la un eveniment dureros pentru comunitatea Greco-catolica de la Bucova si anume ceremonia funerara prilejuita de moartea a patru tineri greco-catolici de aici, cu varste cuprinse intre 19 si 23 de ani. Moartea acestora a survenit in urma unui grav accident de automobil, in noaptea zilei de 08 iunie, in localitatea Sarmisegetuza.

PS Alexandru a condus funeraliile tinerilor disparuti inainte de vreme, prezentand un cuvant de omagiu pentru cei decedati si cuvinte de mangaiere pentru familiile greu incercate. Tinerii au fost inmormantati langa Biserica noua din Bucova, Biserica consacrata cu trei ani in urma. La eveniment a participat si Pr. Dragota Pavel, protopop de Hateg, precum si alti preoti din zona. Aproximativ o mie de credinciosi au asistat la serviciul funebru, impreuna cu oficialitati locale si judetene, intre care Deputatul de Caras-Severin, Ionesie Ghiorghioni.

A consemnat pentru Greco-Catolica.org,
Pr. Vasiloni Trandafir Florin

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
28.11.2013 Retrocedarea bisericii greco-c...
Dupa 65 de ani comunitatea greco-catolica din Holod (BH) a intrat în biserica parohiala din lo... citeste »

28.11.2013 Retrocedarea bisericii greco-c...
Dupa 65 de ani, duminica, 8 septembrie, 2013, s-a celebrat prima Sfanta Liturghie greco-catolica in ... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3772050