Home : Stiri : 2005-01-28
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Ca urmare a deciziei Curtii de Apel Oradea, Greco-catolicii trebuie sa evacueze pina in 3 februarie sediul Protopopiatului

28.01.2005, Satu-Mare, RO - Informatia-Zilei.ro Afisari: 3390   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
Dupa cum v-am mai informat, sediul Protopopiatului Greco-Catolic Român din Satu Mare se afla la etajul doi al imobilului situat pe strada N. Golescu din Satu Mare nr. 2. Imobilul respectiv a fost revendicat de numitii Vilhelm Matei si Ioan - ambii Kaszab - proces incheiat cu o sentinta eliberata de Curtea de Apel Oradea in favoarea acestora. Protopopiatul Greco-catolic a primit miercuri, 26 ianuarie, o somatie de la executorul judecatoresc Aurel Vasvari conform careia sint obligati sa evacueze etajul imobilului amintit mai sus in 5 zile, adica pina in 3 februarie 2005. Va prezentam textul somatiei:

* “La cererea reclamantului Kaszab Vilhelm Matei (...) va somam ca in termen de 5 zile de la primirea prezentei somatii sau lasarii ei la sediul dv.”

“(...) S-a admis actiunea civila inaintata de reclamantii Kaszab Vilhelm Matei si Kaszab Ioan dom. in Satu Mare, str. Careiului nr. 6, ap. 11, impotriva dv. si s-a dispus evacuarea dv. de la etajul imobilului aflat in Satu Mare, str. Nicolae Golescu, nr. 2, inscris in CF nr. 13.864 Satu Mare sub nr. TOP 1.070/2. La cererea reclamantului Kaszab Vilhelm Matei (...) va somam ca in termen de 5 zile de la primirea prezentei somatii sau lasarii ei la sediul dv. sa va conformati dispozitivului Sentintei Civile nr. 1.668/2004 (...) in sensul ca veti evacua etajul imobilului situat in Satu Mare str. N. Golescu nr. 2 (...). In caz de neconformitate vom proceda la punerea in executare silita (...)”.

* Parintele Dumitru Roman: “Speram totusi ca Primaria, care are atitea spatii in cladirea ei, sa gaseasca si pentru noi un coridor, o camera pentru 8 ore pe zi, de luni pina vineri”

L-am contactat pe parintele Dumitru Roman - protopopul greco-catolic al Satmarului - pentru a prezenta si opinia dinsului legat de cele intimplate.

“Ironia soartei face ca acelasi executor, Aurel Vasvari - care trebuia sa puna in executie evacuarea ortodocsilor din Biserica noastra Sfintii Arhangheli - ne-a somat sa eliberam sediul Protopopiatului greco-catolic situat in strada N. Golescu nr. 2. Regret faptul ca Primaria a ignorat cererea noastra si inca nu ne-a repartizat un alt sediu pentru Protopopiatul greco-catolic cu toate ca am solicitat in mod repetat acest lucru de 3 ani de zile. Nu am vrea sa-i deranjam sau sa-i suparam pe domnii Kaszab, noii proprietari. Speram sa gasim intelegere la dinsii sa ne mai pasuiasca chiar daca vom plati chirie lor si nu Spatiului Locativ cu care avem contract pina in 2006. Am dori chiar sa cumparam sediul, dar asta implica un efort financiar pe care la aceasta ora nu vad cum l-am putea rezolva. Speram totusi ca Primaria, care are atitea spatii in cladirea ei, sa gaseasca si pentru noi un coridor, o camera pentru 8 ore pe zi, de luni pina vineri”, ne-a declarat parintele Dumitru Roman.

* * *

Cum va reactiona Primaria la aceasta somatie de evacuare? Vom urmari subiectul si vom reveni in numerele viitoare ale cotidianului nostru.

Florian Oprea
Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
15.06.2013 Scrisoare deschisa catre Biser...
Scrisoarea alaturata a fost trimisa de pr. Cristian Sabau, rectorul Seminarului Teologic Greco-Catol... citeste »

14.11.2014 Greco-catolic catre greco-cato...
Zilele acestei campanii electorale au scos la iveala aspecte pe care orice om rational si de buna cr... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3772069