Home : Stiri : 1999-03-28
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Sute de mii de oameni s-au rugat la Icoana Facatoare de Minuni

28.03.1999, Cluj, RO - Ev.Zilei.ro Afisari: 3290   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
La Cluj, Sute de mii de oameni s-au rugat la Icoana Facatoare de Minuni In prima noapte, coada formata de cei care voiau sa sarute Icoana s-a intins pe o distanta de doi kilometri

Zeci de mii de oameni au umplut, joi seara, pina la refuz piata Avram Iancu din Cluj, asteptind cu sufletul la gura sosirea Icoanei Facatoare de Minuni de la Manastirea Nicula. In fata Catedralei Ortodoxe, in primele rinduri, se rugau in genunchi mai multi tineri orbi, in timp ce multimea plingea in hohote. La ora 18.30 si-a facut aparitia celebra Icoana, escortata de soldati si jandarmi. In timpul slujbei de vecernie, IPS Bartolomeu a cerut credinciosilor sa se roage pentru pace in Iugoslavia. Mii de bolnavi, schilozi, suferinzi au ingenuncheat si au inaltat rugi fierbinti pentru incheierea razboiului. Datorita numarului neasteptat de mare de oameni, Catedrala a ramas deschisa toata noaptea, coada formata de cei care doreau sa atinga sau sa sarute icoana intinzindu-se pe doi kilometri. Vicarul episcopal Iustinian Tira a declarat "Evenimentului zilei" ca sfintul locas va ramine deschis atita timp cit vor fi credinciosi care vor sa se roage la icoana Sfintei Maria. De mentionat ca la pelerinaj au participat oameni din toate colturile tarii si chiar citiva moldoveni veniti tocmai de la Chisinau pentru acest eveniment de exceptie.

BOGDAN EDUARD

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
01.12.2014 Aportul comunitatii greco-cato...
Este bine ca intr-o zi ca aceasta, de 1 decembrie, cand serbam Marea Unire de la 1918, sa ne uitam i... citeste »

10.11.2013 Institutii ale Statului Roman ...
In urma interventiei mai multor institutii ale Statului Roman pentru a pune piedici executarii une... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3772080