Home : Stiri : 1998-07-14
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Peste 6500 de martori ai lui Iehova au fost evacuati de pe stadionul "Ioan Moinea", din Cluj

14.07.1998, Cluj, RO - Ev.Zilei.ro Afisari: 3116   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
De frica unui atentat cu bombe, Peste 6500 de martori ai lui Iehova au fost evacuati de pe stadionul "Ioan Moinea", din Cluj

Doua telefoane anonime au anuntat duminica, in jurul orei 13.00, Politia municipiului Cluj-Napoca de amplasarea a doua bombe pe stadionul "Ion Moinea", unde se afla in plina desfasurare Congresul de District al Martorilor lui Iehova. O echipa operativa a Politiei s-a deplasat de urgenta la fata locului, pentru a depista incarcatura exploziva.Din fericire a fost, inca o data, vorba despre o alarma falsa: pe stadion nu s-a gasit nici o bomba. Cu toate acestea, cei peste 6500 de martori ai lui Iehova de pe stadion au fost evacuati fara panica, in numai 11 minute, la indemnul conducatorilor cultului. In acel moment, Congresul, aflat in cea de-a treia zi de desfasurare si ultima, era in pauza dintre sesiuni. Dupa toata tevatura provocata de anunturile anonime, lucrarile Congresului au continuat in parcarea din fata stadionului. Ionel Pop, din partea Departa-mentului de Presa al Congresului, a declarat in exclusivitate pentru "Evenimentul zilei", dovedind, inca o data, ca in Romania cultele neoprotestante se considera persecutate, ca, la citeva minute dupa incidente, in preajma stadionului a fost vazuta, intimplator sau nu, rulind la viteza minima, o Dacie cu un preot ortodox la volan. Ionel Pop nu a negat posi-bilitatea unei legaturi intre evenimentele de la Cluj si obstructionarile repetate venite din partea Bisericii Ortodoxe Romane fata de organizarea, in urma cu un an, a Congresului International al Martorilor lui Iehova la Bucuresti. De mentionat ca, la Cluj, s-au intilnit martorii lui Iehova din judetele Cluj, Bistrita-Nasaud si Salaj. Pina la inchiderea editiei, nici o personalitate oficiala din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului nu a putut fi contactata, arhiepiscopul Bartolomeu Anania fiind in vacanta.

BOGDAN STANCIU

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
10.11.2013 Institutii ale Statului Roman ...
In urma interventiei mai multor institutii ale Statului Roman pentru a pune piedici executarii une... citeste »

28.11.2013 Retrocedarea bisericii greco-c...
Dupa 65 de ani comunitatea greco-catolica din Holod (BH) a intrat în biserica parohiala din lo... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3772526