Home : Stiri : 1998-04-12
Doriti sa primiti pe e-mail noutati de pe site? Aflati mai multe aici!

Biserica Ortodoxa Romana se va implica in viata politica

12.04.1998, Cluj, RO - Ev.Zilei.ro Afisari: 3793   Tipareste articol     Trimite acest articol pe e-mail
IPS Bartolomeu Anania propune: Biserica Ortodoxa Romana se va implica in viata politica

IPS Bartolomeu Anania, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului, a declarat, joi seara, in cadrul unei conferinte duhovnicesti sustinuta la Alba Iulia, ca la viitoarea intrunire a Sfintului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane va propune ca principalul cult religios din Romania sa se implice in politica. "Mi-am revizuit gindurile si pozitia fata de neimplicarea Bisericii in viata politica. Eu voi fi cel care va propune in Sfintul Sinod ca BOR sa iasa din rezerva si din neutralitatea pe care singura si-a impus-o si sa intre in direct in arena politica, ca un factor major, chiar decisiv, de orientare morala. Este un lucru perfect legal si constitutional", a subliniat inalta fata bisericeasca. Bartolomeu Anania a precizat ca BOR nu se va implica in politica in sensul sustinerii unor partide politice sau a unor aliante si nici sub forma transformarii Bisericii intr-o organizatie cu caracter politic care sa participe efectiv la alegeri.

Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului a explicat ca, inca de la viitoarele alegeri, indiferent daca vor fi anticipate sau nu, "BOR isi va selecta oamenii care vor fi trimisi in Parlament" deoarece, la ora actuala "au ajuns toti nechematii sa ne conduca". Practic, preotii vor recomanda, in timpul slujbelor, anumiti oameni in care BOR are incredere, pentru votarea acestora de catre populatie si implicit, pentru propulsarea acestora in functii de conducere, a mai explicat Bartolomeu Anania. Acesta a spus ca problema implicarii BOR in viata politica s-a mai discutat in urma cu citiva ani, insa atunci Sfintul Sinod nu a considerat sub nici o forma oportuna prezenta Bisericii pe esichierul politic.

LUCIAN DOBRATER

Comentarii
Posteaza comentariu
Nume sau nick-name:*
Adresa de e-mail:*      
Titlu comentariu:*
Comentariu:*
* - toate campurile sunt obligatorii

Versetul Zilei
Tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea si portile iadului nu o vor birui. Si tie iti voi da cheile imparatiei cerurilor, si orice vei lega pe pamant legat va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant dezlegat va fi si in ceruri. (Mt. 16, 18-19)
Abonament:
Stiri aleatorii
28.11.2013 Retrocedarea bisericii greco-c...
Ziua de marti, 5 noiembrie, 2013 a însemnat pentru comunitatea greco-catolica din Ramna un eve... citeste »

15.06.2013 Biserica Seminarului greco-cat...
In dimineata zilei de 14 iunie, orele 10.00, Parohia Ortodoxa "Sfantul Gheorghe" din Oradea a retroc... citeste »

M E M O R A N D U M
catre Statul Roman
al credinciosilor
greco-catolici
din Romania
si din intreaga lume
3773807